Uuden-Seelannin virallinen velho menetti työnsä kohukommenttien vuoksi

Uuden-Seelannin virallisena velhona 23 vuotta työskennellyt velho on menettänyt työnsä.

Velhon virkaa hoitanut Ian Brackenbury Channell, 88, työskenteli Christchurchin kaupungin palkkalistoilla 23 vuotta.

Velhon työtehtäviin kuului mainostaa kaupunkia "velhouksilla tai sen kaltaisilla velhopalveluilla". Velhon vuosipalkka oli 16 000 Uuden-Seelannin dollaria, eli vajaa 10 000 euroa.

Alun perin Englannista saapunut velho on esittänyt "velhouksiaan" julkisilla paikoilla Uudessa-Seelannissa vuodesta 1976 lähtien.

Velhouksia on aiemminkin yritetty lopettaa, mutta uusiseelantilaiset ihastuivat velhoon ja protestoivat vastaan. Vuonna 1984 paikallinen taidejärjestö nimitti häntä "eläväksi taideteokseksi".

Vuonna 1990 pääministeri Mike Moore pyysi Channellia ryhtymään koko Uuden-Seelannin viralliseksi velhoksi. Virallinen työsopimus solmittiin vuonna 1998.

Siitä lähtien maan virallinen velho on esiintynyt Christchurchissa, ja muun muassa tanssinut sadetansseja ympäri Uutta-Seelantia ja Australiaa kuivien kausien aikana. Hän sai kunniamitalin kuningatar Elisabetilta vuonna 2009.

Kommentit naisista olivat kaupungille liikaa

Täysin ilman kohuja ei velhokaan ole uraansa tehnyt. Tänä vuonna hänen kommenttejaan naisista on paheksuttu julkisuudessa.

– Rakastan naisia, ja annan heille aina anteeksi. En ole vielä koskaan naista lyönyt. Älä koskaan lyö naista, sillä hän saa liian helposti mustelmia ja kertoo ensimmäisenä naapureille sekä ystävilleen, Channell muun muassa sanoi komediakanavan keskusteluohjelmassa.

Kaupunginvaltuuston mukaan velho ei enää istu kaupungin julkisuuskuvaan, ja kertoo kiittäneensä häntä näistä vuosista.

Channell itse sanoi olevansa "yllyttäjä", eräänlainen provokaattori.

– He eivät pidä minusta, koska ovat tylsiä, vanhoja byrokraatteja.

Velho kertoo jatkavansa esiintymistä kaupungin kaduilla, vaikka menettikin kaupungin tarjoaman palkan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja