Tällaistako on korona-ajan jalkapallo? Tiukat rajoitukset yltävät kentälle asti Etelä-Koreassa – "Voimme yhtä hyvin olla pelaamatta lainkaan"

Etelä-Korean jalkapalloliiga, K-liiga, alkaa perjantaina. Pelaajia ja valmentajia koskevat tiukat rajoitustoimet, eikä yleisöllä ainakaan aluksi ole asiaa katsomoihin, kertoo Goal.com.

Etelä-Korean K-liigan oli tarkoitus alkaa jo maaliskuun alussa, mutta koronavirus muutti suunnitelmat. Perjantaina päästään kuitenkin tositoimiin. Sarjan mittaa on lyhennetty 38 ottelusta 27 otteluun, ja pelit pelataan tiukkojen rajoitusten alla.

Ennen pelien alkamista jokaiselle pelaajalle ja otteluvirkailijalle on tehty koronavirustesti. Testejä jatketaan kauden aikana. Jos pelaajan testi osoittautuu positiiviseksi, asetetaan hänen edustamansa joukkue karanteeniin kahdeksi viikoksi.

Yleisöä otteluihin ei sarjan alkaessa päästetä, ja pelaajille on asetettu tiukkoja käytössääntöjä. Pelaajia on muun muassa kielletty sylkemästä kentälle, eivätkä he saa kätellä toisia pelaajia.

Pelaajia on myös ohjeistettu olemaan puhumatta toisilleen, jotta koronaviruksen leviämistä voitaisiin ehkäistä. Tämä ohjeistus ei kuitenkaan ole pelaajien mieleen, kuten Incheon Unitedin kapteenin Kim Do-hyeokin kommentista voi päätellä.

– Voimme hyvin olla sylkemättä. Mutta se, että emme puhuisi joukkuekavereillemme, on mahdotonta. Jos emme voi keskustella kentällä, voimme yhtä hyvin olla pelaamatta lainkaan jalkapalloa.

Erityisjärjestelyt koskevat myös valmentajia, joiden tulee käyttää kasvosuojuksia otteluiden aikana. Suwonin valmentaja Kim Do-gyun pitää määräystä hankalana. Pelaajien ohjeistaminen kentälle kärsii, kun maski peittää suun.

– Nämä ovat kuitenkin asioita, joita vaan täytyy tällä hetkellä tehdä.

Etelä-Koreassa on todettu lähes 11 000 tartuntaa ja 256 ihmistä on kuollut koronaviruksen takia. Uusien tapausten määrä on kuitenkin ollut jo pitkään laskussa. Maan liiga on ensimmäisiä koronakatkon jälkeen käynnistyviä jalkapallosarjoja. 

Euroopassa Saksan Bundesliigan on tarkoitus käynnistyä 16. toukokuuta. Englannissa, Italiassa ja Espanjassa suunnitelmat kauden jatkamisesta ovat vielä kesken. Esimerkiksi Hollannissa ja Ranskassa taas tehtiin jo aiemmin päätös kauden lopettamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat