Tällaista palautetta ylikomisario Dennis Pasterstein saa julkaisemistaan videoista – "Mielipiteitä riittää"

Mitä Dennis Pasterstein ajattelee saamastaan Twitter-palautteesta? 1:34
Ylikomisario Dennis Pasterstein kertoo, mitä hän ajattelee julkaisemiensa videoiden herättämästä keskustelusta ja hänelle tulevasta palautteesta.

Helsinkiläispoliisi Dennis Pasterstein tunnetaan ahkerana twiittaajana ja liikennevideoiden julkaisijana. Ylikomisarion "raportit kentältä" herättävät kuitenkin suomalaisissa monenlaisia tunteita, ja palautetta annetaan laidasta laitaan.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Ylikomisario Dennis Pasterstein on Helsingin poliisin liikennevalvontatoiminnon johtaja. Moni tietää hänet parhaiten sosiaalisesta mediasta, sillä Pasterstein julkaisee Twitter-tilillään säännöllisesti videoita Helsingin liikenteestä.

Vaikka poliisin työstä tulee Pastersteinille kiitostakin, ovat monet videoiden alle tulevista kommenteista jollain tavalla kriittisiä. Kaikkein kärkkäimmät viestit kohdistuvat yleensä poliisin päätökseen rangaista liikennesääntöjä rikkonutta autoilijaa.

Palautetta saatetaan antaa esimerkiksi ymmärryksen puutteesta. Inhimilliset virheet ovat liikenteessä yleisiä, mutta niistä sakottamista voidaan pitää pikkuasioista nipottamisena tai tavallisten kansalaisten kyykyttämisenä. Yhden ja saman videon kommenteissa saatetaan naureskella sekä poliisin matalalle puuttumiskynnykselle että määrätyn rangaistuksen keveydelle.

– Liikenteestä kaikilla on omia näkemyksiä, Pasterstein sanoo MTV Uutiset Livessä.

Näkemyksiä ei myöskään pelätä tuoda esiin. Pastersteinista on kuitenkin vain hyvä asia, että keskustelua käydään paljon nimenomaan sosiaalisessa mediassa.

– Mielipiteitä riittää, mutta se on hyvä, että keskustelua tulee. Se on hyvä, että keskustellaan tuolla somessa. Sinne pystyy vastaamaan ja kaikki näkevät vastaukset.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Miksi poliisi ei keskity "oikeisiin töihin" ja ylikomisario Dennis Pasterstein somettaa työajalla? 1:53
Miksi poliisi ei keskity "oikeisiin töihin"? Miksi ylikomisario twiittailee työajalla?

"Verorahojen haaskausta"

Pasterstein kertoo artikkelin yläpuolella olevalla videolla pitävänsä hänen julkaisujensa alla käytävää keskustelua pääosin asiallisena.

Alle kerätyt kommentit ovat esimerkkejä Pastersteinin tuoreiden julkaisujen alle jätetyistä näkemyksistä.

Naurettavaa antaa tuosta inhimillisestä virheestä tuollaisia sakkoja.

Paljonkohan Elokapinan jäsenet sai rapsuja liikenteen tahallisesta pysäyttämisestä?

Tekis mieli kirjoittaa tähän, mitä isäukko tuppas sanomaan poliiseista, mutta en viitsi, kun joku saattaisi viel loukkaantua.

Tämän takia en arvosta ammattikuntaanne, kohtuutonta.

On ihmisellä surkea työ, muiden kyttääminen.

Vaarantaako kenenkään turvallisuutta, jos tyhjällä tiellä ajaa 95 km/h n. 2 sekunnin ajan ja hiljentää takasin rajoitukseen?

Vähä kiihytellää tossa että paukkuu putkes. Eipä tos vaarannettu ketää.

Eihän tossa lyhyessä tunnelissa pysty edes kiihdyttämään nopeuteen 95 km, jotain vikaa polpon siis poliittisen poliisin laitteissa, kortti takaisin kuskille ja äkkiä.

Naurettavaa. Tyhjä katu ei mitään vaaraa kellekkään. Verorahojen haaskausta.

Millaisia ajatuksia videoista tuleva palaute Pastersteinissa herättää? Kuinka usein ylikomisario joutuu moderoimaan Twitter-keskusteluja? Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta!

Poliisin liikennevideot puhuttavat ja herättävät paljon tunteita. Katso alta Pastersteinin koko haastattelu.

Punaisia päin ajamista ja kaahailua – tällaisia liikennerikkomuksia on jäänyt poliisin videoille 22:28
Helsingin poliisin ylikomisario Dennis Pasterstein vieraili MTV Uutiset Livessä kertomassa suomalaisia puhuttavista liikennevideoista sekä palautteesta, jota hän niiden julkaisemisesta saa.

Lue myös:

    Uusimmat