"Ei mitään oikeita töitä olis poliisille?" – Dennis Pasterstein paljasti MTV:lle, kuinka paljon Twitter vie työaikaa

Miksi poliisi ei keskity "oikeisiin töihin" ja ylikomisario Dennis Pasterstein somettaa työajalla? 1:53
Miksi poliisi ei keskity pelkästään niihin kuuluisiin "oikeisiin töihin" ja kuinka paljon työaikaa ylikomisario Dennis Pasterstein käyttää Twitter-julkaisujensa tekemiseen? Katso videolta Pastersteinin haastattelu MTV Uutiset Livessä.

Miksei poliisi keskity oikeisiin töihin? Tämä kysymys toistuu eri muodoissaan sosiaalisessa mediassa julkaistujen poliisin liikennevideoiden alle jätetyissä kommenteissa. Vaikka rosvojen jahtaaminen on poliisin työtä, ovat sitä myös liikennerikkomuksista sakottaminen sekä sosiaalisessa mediassa viestiminen.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Ylikomisario Dennis Pasterstein on Helsingin poliisin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ja lukuisat poliisin määräämät rangaistukset liikennerikkeistä niihin liittyvine videoideen kulkevat hänen nenänsä alta päivittäin. Partiot lähettävät Pastersteinille videoita myös suoraan kentältä. Osa niistä päätyy sosiaaliseen mediaan.

Muun muassa Pastersteinin Twitter-tilillään julkaisemat videot synnyttävät tavallisesti paljon keskustelua ja jopa kritiikkiä poliisin ratkaisuja kohtaan.

Yleisiä ovat myös kommentit, joissa annetaan ymmärtää, että poliisin tulisi keskittyä "oikeisiin töihin" liikennerikkeistä sakottamisen ja asiasta twiittaamisen sijaan. Alla muutamia esimerkkejä Pastersteinin tuoreimpien julkaisujen kommenteista.

Ei mitään oikeita töitä olis poliisille?

Kannattaisiko keskittyä oikeisiin ongelmiin ja jättää työtä tekevät rauhaan.

On teillä ongelmat. Ei tälle touhulle voi kun nauraa.

No ei poliisilla ainakaan resurssi- eikä miehistöpulaa näytä olevan jos kerran on aikaa puuttua asioihin joilla ei ole tuon taivaallista merkitystä.

Naurettavaa. Tyhjä katu ei mitään vaaraa kellekkään. Verorahojen haaskausta.

Pasterstein on vastannut kommentoijille monesti, ettei poliisi säädä lakeja, eivätkä sakkoja kirjoittavat partiot ota kantaa lakien järkevyyteen, vaan poliisin tehtävänä on valvoa lain noudattamista.

– Jos haluat muutosta lainsäädäntöön, ota yhteyttä omaan kansanedustajaasi, kuuluu ylikomisarion vakiovastaus.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Kuinka pahasti pitää ajaa päin punaisia, että kortti lähtee? 2:21
Pasterstein kertoo, kuinka pahasti pitää ajaa päin punaisia, että kortti lähtee.

Pasterstein: Viestintä on tärkeää 

Tiistaina MTV Uutiset Livessä vieraillut Pasterstein pitää poliisin someviestintää tärkeänä, vaikka se joissain herättäisikin ristiriitaisia tunteita.

– Jotkut kokevat, että viestintä ei ole tärkeää, mutta mielestäni se on tosi tärkeää, Pasterstein sanoo jatkaen, että liikennepoliisin työn monipuolisuus ei näy kaikille.

– Se, minkälaisissa tehtävissä me olemme, minkälaisia asiakaskontakteja meille tulee vastaan, mihin me pyritään ja miksi ja miten, Pasterstein luettelee.

Mikä on Pastersteinin näkemys hänen sekä yleisesti poliisin "oikeista töistä" tuleviin palautteisiin? Ylikomisario paljastaa artikkelin yläpuolella olevalla videolla, kuinka paljon työaikaa hänellä kuluu Twitter-julkaisujensa tekemiseen päivässä. Entä millaiset julkaisut kiinnostavat ihmisiä Pastersteinin havaintojen mukaan kaikkein eniten?

Poliisin liikennevideot puhuttavat ja herättävät paljon tunteita. Katso alta Pastersteinin koko haastattelu.

Punaisia päin ajamista ja kaahailua – tällaisia liikennerikkomuksia on jäänyt poliisin videoille 22:28
Helsingin poliisin ylikomisario Dennis Pasterstein vieraili MTV Uutiset Livessä kertomassa suomalaisia puhuttavista liikennevideoista sekä palautteesta, jota hän niiden julkaisemisesta saa.

Lue myös:

    Uusimmat