Järjetön ylinopeus Länsiväylällä tallentui poliisiauton kameraan – ylikomisario Dennis Pasterstein ruoti aiemmin julkaisemattomia videoita MTV:lle

Länsiväylällä kaahannutta odottanee kova rangaistus – näitä poliisin liikennevideoita et ole ennen nähnyt 6:48
Näitä poliisin videoita et ole ennen nähnyt! Ylikomisario Dennis Pasterstein vieraili MTV Uutiset Livessä tiistaina. Hän toi mukanaan kolme aiemmin julkaisematonta videota Helsingin liikenteestä, ja yhdellä videoista nähdään poikkeuksellista ylinopeutta ajanut autoilija.

Poliisi törmää kentällä kaikenkirjaviin liikennerikkomuksiin. MTV Uutiset Livessä käytiin tiistaina läpi viime viikolla poliisin haaviin jääneiden kuljettajien edesottamuksia. Aiheesta lisää myös tiistain Viiden jälkeen -ohjelmassa.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Helsingin poliisin liikennevalvontatoiminnon johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein vieraili tiistaina MTV Uutiset Livessä analysoimassa viime viikolla poliisiautojen kameroihin tallentuneita videoita.

Lähetyksessä nähtiin kolme aiemmin julkaisematonta videota Helsingin liikenteestä. Videoilla nähtävät kuljettajat saivat – tai tulevat saamaan – eriasteisia rangaistuksia rikkomuksistaan.

Ensimmäisellä videolla ei ole minkäänlaista epäselvyyttä siitä, ajoiko kuljettaja ylinopeutta. Auto vilahtaa poliisipartion ohi huomattavan kovalla nopeudella, ja kuljettaja määrättiin ajokieltoon. Nopeusrajoitus tieosuudella on 80 kilometriä tunnissa.

– Yleensä on niin, että kun lähestytään tätä 50 kilometrin ylinopeutta, niin kirjataan siitä ilmoitus epäillystä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ylikomisario Pasterstein sanoo viitaten poliisipartion langettamaan väliaikaiseen ajokieltoon.

Toisissa tapauksissa liikennevirrassa ylinopeutta ajava voi olla hankalampi havaita – etenkin silloin, jos ympärillä muutkin kuljettajat etenevät turhan vauhdikkaasti. Poliisin kalustolle tällaiset tilanteet eivät kuitenkaan ole ongelma.

– Nykyaikaisissa skannaavissa tutkissa näkee aika hyvin, mistä autosta se ottaa sen [nopeuden] ja silmämääräisesti sen pystyy myös varmentamaan, Pasterstein sanoo.

– Mitään epäselviä sakkoja ei kirjoiteta. Se pitää olla aina varma tapaus, hän toteaa.

Kuinka paljon päiväsakkoja videolla nähtävästä ylinopeudesta on odotettavissa, ja lähteekö kortti hyllylle pitkäksikin aikaa? Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta kaikki kolme lähetyksessä esiteltyä liikennerikkomusta sekä Pastersteinin perustelut poliisin toimenpiteille.

Poliisin liikennevideot puhuttavat ja herättävät paljon tunteita. Katso alta Pastersteinin koko haastattelu.

Punaisia päin ajamista ja kaahailua – tällaisia liikennerikkomuksia on jäänyt poliisin videoille 22:28
Helsingin poliisin ylikomisario Dennis Pasterstein vieraili MTV Uutiset Livessä kertomassa suomalaisia puhuttavista liikennevideoista sekä palautteesta, jota hän niiden julkaisemisesta saa.

Lue myös:

    Uusimmat