Sebastian Vetteliä sapettaa yhä: "Parempi painella jarrupoljinta"

Sebastian Vettel sijoittui Austinin F1-kisan aika-ajoissa toiseksi, mutta putoaa rangaistuksensa takia viidenteen ruutuun. Aika-ajojen jälkeen hän teki selväksi, että rangaistus ottaa häntä vieläkin päähän.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Lewis Hamiltonin paaluajasta Vettel jäi vain 61 tuhannesosaa. Niukka tappio harmitti Vetteliä, vaikka Ferrari onkin löytänyt lisää kilpailukykyä.

– Kyllä, olimme lähellä, mutta ei riittävän lähellä. Olisi pitänyt olla toisinpäin, mutta noin vain meni. Mutta yleisesti on ollut kiva nähdä, että olemme olleet lähempänä kuin edellisinä viikonloppuina, Vettel sanoi.

Vettelin tallikaveri Kimi Räikkönen nousee toiseen ruutuun. Vettelille olisi tärkeää, että Kimi nousisi startissa Hamiltonin edelle

– Hän lähtee pehmeämmillä renkailla, joten niillä normaalisti ei tule pidempää ajojaksoa, mutta katsotaan. Hän starttaa toisesta ruudusta, joten hänellä on startissa mahdollisuus, Vettel totesi Räikkösen taktiikasta.


Mestaruustaiston kannalta pakkovoiton edessä oleva Vettel uskoo, että kykenee taistelemaan voitosta, vaikka starttaakin taaempaa.

– Kisasta tulee pitkä. Katsotaan, mitä tapahtuu. Olen vähän taaempana, mutta toivottavasti raivaan tieni läpi nopeasti.

Rangaistuksensa Vettel sai perjantain harjoituksista, joissa ei hidastanut vauhtiaan riittävästi punaisten lippujen aikana. Vettel painotti halunneensa välttää vaaratilanteen, mutta armoa hänelle ei annettu.

Säännöistä Vettel antoikin varsinkin sarkastisen kommentin.

– Se on aika ärsyttävää, mutta näillä säännöillä on parempi painella jarrupoljinta, kuin katsella ympärilleen. Mutta säännöt ovat samat kaikille. Muihin osui aiemmin ja nyt minuun. Se on pelin henki, Vettel päätti.


Lue myös:

    Uusimmat