Tällaista jälkeä syntyy, kun pakettiautoon lastataan 800 kiloa betonitavaraa, lipsuillaan kuorman varmistamisessa ja sitten ajetaan päin seinää

Näin käy keskikokoisen auton ja pikkuauton nokkakolarissa 1:05
Näin käy keskikokoisen auton ja pikkuauton nokkakolarissa.

Älä koskaan lastaa painavaa kuormaa autoon tällä tavalla. Näet kyllä miksi.

Ajoneuvojen viralliset törmäystestit noudattelevat aina tiettyä kaavaa. Autot singotaan päin esteitä standardinopeuksilla ja tulokset ovat harvemmin erityisen yllättäviä.

25 vuotta toiminnassa ollut sveitsiläinen Dynamic Test Center tekee asioita kuitenkin toisin. Autovalmistajien lisäksi muun muassa vakuutusyhtiöitä ja eri oikeusasteita palveleva DTC testaa paljon sellaisia skenaarioita, joihin virallisissa kolaritesteissä ei törmää. Kirjaimellisesti.

Yksi tällainen testi julkaistiin eilen maanantaina DTC:n YouTube-kanavalla. Siinä Mercedes-Benz Vito -pakettiauton tavaratilaan on lastattu noin 800 kilon betonikuorma, joka on varmistettu huolimattomasti. Kuorman sijoittelukaan ei varsinaisesti herätä luottamusta.

Vito ajetaan päin seinää 50 kilometrin tuntinopeudella, ja kuten olettaa saattaa, jatkaa kuorma matkaansa tuhoten ohjaamon täydellisesti.

Katso DTC:n video alta.

Lue myös:

    Uusimmat