Tällaiset vammat poliisit saivat Porvoon ammuskelussa – MTV seuraa veljesten vangitsemisoikeudenkäyntiä

Porvoon poliisiampumisesta epäiltyjä veljeksiä vaaditaan vangittaviksi tänään. Vangitsemisistunnot pidetään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Vantaalla. MTV Uutiset kertoo uusia yksityiskohtia ampumisessa loukkaantuneiden poliisien vammoista vangitsemisistunnon alla.

Vanhempaa, vuonna 1989 syntynyttä veljeä vaaditaan vangittavaksi ensin kello 13 alkavassa istunnossa. Nuorempaa veljeä koskeva käsittely alkaa ilmoituksen mukaan kello 14.

Vanhempi veljistä on Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalainen ja nuorempi veli Ruotsin kansalainen.

MTV Uutisten toimittaja Tiia Palmén seuraa vangitsemisistuntoja paikan päällä ja raportoi tilanteesta MTV Uutiset Liven suorissa lähetyksissä.

Luoti pysähtyi suojavarusteeseen

Vangittavaksi vaadittavia veljeksiä epäillään murhan yrityksistä.

Miesten epäillään avanneen tulen poliisia kohti Porvoon Ölstensin yritys- ja pienteollisuusalueella varhain viime sunnuntaina ja myöhemmin Tampereen seudulla saman päivän iltana takaa-ajon yhteydessä.

Öhlstensin teollisuusalueen välikohtauksessa loukkaantui kaksi poliisia. Molemmat kiidätettiin paikalta sairaalaan.

MTV Uutisten tietojen mukaan toista poliiseista ammuttiin vatsan seudulle. Luoti pysähtyi poliisin yllä olleeseen luotiliiviin, mutta aiheutti poliisille mustelman tai verenpurkauman.

Toista poliisia puolestaan osui käteen, minkä johdosta käsi jouduttiin leikkaamaan.

Poliisi ei ole kommentoinut vammoja tarkemmin, mutta arvioi aiemmin, että suojavarusteet saattoivat pelastaa poliisien hengen.

Toisen poliisin on kerrottu päässeen sairaalasta kotiin sunnuntaina. Toisen kerrottiin eilen olevan vielä sairaalahoidossa.

Apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen kommentoi tiistaina STT:lle, että sairaalassa olevalla poliisilla ei ole hengenvaaraa ja että hän voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Useita avoimia kysymyksiä

Ampumistilanteen jälkeen Porvoossa käynnistyi suuri poliisioperaatio, joka päättyi rajuun takaa-ajoon Tampereen seudulla.

Ampumisista epäillyt miehet otettiin lopulta kiinni Ikaalisten lähellä. Poliisin mukaan miehet ampuivat poliisia kohti vielä takaa-ajon aikana.

Viikonlopun poliisioperaation jälkeen on käynyt ilmi, että ampumisista epäillyt veljekset ovat majailleet Suomessa jo ennen viime viikonlopun tapahtumia.

Porvoolainen motelliyrittäjä kertoi MTV Uutisille, että miehet olivat vuokranneet ampumisten tapahtumapaikalta noin kilometrin päässä sijaitsevasta motellista huonetta tasan kahden kuukauden ajan.

Miehet oli pantu merkille myös muualla Porvoossa. Paikallinen ravintolatyöntekijä on kertonut miesten käyneen syömässä hänen työpaikallaan päivittäin kuukauden ajan.

MTV Uutisten haastattelemat henkilöt ovat kuvailleet miehiä olemukseltaan tavallisiksi, asiallisiksi ja ystävällisiksi. Erikoisuutena miesten on kuitenkin kerrottu pukeutuneen lähes identtisesti.

Syytä miesten oleskelulle Suomessa ei tiedetä. Motelliyrittäjän mukaan miehet olivat kertoneet olevansa rakennusmiehiä.

Niin ikään hämärän peitossa on, miksi poliisia ammuttiin Ölstensin teollisuusalueella. Tiedossa ei ole myöskään se, minne epäillyt olivat matkalla välikohtauksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat