Mainos

Tällainen presidentin virallisesta kuvasta tuli Facebookissa

Erilaiset valokuvat tasavallan presidentistä Sauli Niinistöstä leviävät nyt myös Facebookissa. Kimmokkeen tähän on antanut presidentin virallinen valokuva, joka ammattivalokuvaajien mukaan ei täytä hyvän muotokuvauksen kriteerejä. Sosiaalisessa mediassa presidentistä on muovattu mm. Mona Lisa -maalaus, jota perinteisesti on taidepiireissä arvostettu.

Presidentin virallisen kuvan, joka tulee esille muunmuassa ministeriöihin, otti kokoomuksen verkkoviestinnän suunnittelija Pasi Heiskanen, ei ammattikuvaaja. Ammattilaisten mukaan virallista kuvaa ei ole valaistu kunnolla ja siihen on lisätty valoa myöhemmin Photoshop-kuvankäsittelyohjelmalla.

– Valolla on tarkoitus muotoilla ihmisen kasvonpiirteitä. Jos vieressä olisi ammattilaisen ottama valokuva, tavallisetkin ihmiset huomaisivat, kuinka valolla saa kasvonpiirteitä ja ilmettä esiin, sanoo Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n arvostetun mestari-arvon tänä vuonna saanut Liisa Karling.

Karlingin mukaan on myös noloa, että presidentti tai hänen esikuntansa eivät ymmärtäneet käyttää ammattilaista. Kokoomuslaisen Heiskasen valinta oli Karlingin mukaan isku kaikille ammattikuvaajille.

– Suomessa on valtavasti taitavia muotokuvaajia. Presidentti voisi aina käyttää esimerkiksi Vuoden muotokuvaajaksi valittua henkilöä. Esimerkiksi tämän vuoden Vuoden muotokuvaaja Johanna Karttunen lähtisi varmasti Kuopiosta kuvaamaan Niinistöä Mäntyniemeen, jos kutsuttaisiin. Tästä voisi tulla vuosittainen tapa, ja samalla presidentti välttyisi vaikealta valinnalta, Liisa Karling ideoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.