Tällainen on presidenttiperheen kesä: Aaro-poika on museofani – Sauli Niinistö vinkkaa, mikä saa puutarhan kukoistamaan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jakoi MTV Uutisten kyselytunnilla SuomiAreenassa myös kesäsuunnitelmiaan. 

Kuten suurimman osan suomalaisista, myös tasavallan presidentin kesään kuuluu mökkeilyä.  

– Sinne tässä ehkä viikonloppuna taas suunnistetaan. Siellä on vähän lähempänä ihan arkipäiväistä elämää, lapio kourassa tai jotain muuta pientä puuhailemassa. Täällä [Kultarannassa] minun ei oikein anneta koskea paikkoihin, Niinistö kertoo.  

Presidenttiparin 3-vuotias Aaro-poika viihtyy paitsi mökillä uiden, myös muiden perheen yhteisten harrastusten parissa.  

– Hän on käynyt järvessä muutaman kerran kyllä, mutta ei ole unohtanut vanhoja harrastuksia. Käymme museoissa, kuten eläintieteellisessä museossa Helsingissä ja [Turun] biologisessa museossa lukemattomia kertoja, Niinistö kertoo perheen suunnitelmista. 

Kesäisillä keleillä viihtyy kädet mullassa  

Myös puutarhanhoito on vienyt presidentin mukanaan. 

– Puutarhanhoito, siitä olen vähän innostunut, kukkaniityn perustamiseen. Se näyttää olevan vähän vaativampi operaatio kuin mitä ihan siemenenkylväjänä oletti, hän kertoo. 

Presidentti jakaa myös oivan neuvon mökkiläisille ja omakotitalojen omistajille pihanhoitoon: pihanurmelle kannattaa laittaa valkoapilaa kasvamaan.  

– Se on erittäin kaunis ja tottelevainenkin kasvi, ja sitä paitsi se on täynnä pörriäisiä. Nythän meillä nimenomaan tunnetaan tuskaa siitä, että nämä elintärkeät pölyttäjät vähenevät, Niinistö neuvoo. 

Ennätyskovat helteet ovat haastaneet myös presidentin pihaa. Pienistä hellekelien aiheuttamista kellastumista hän ei liikaa kuitenkaan huolehdi. 

– Vähän kastelemalla auttaa kyllä luontoa kestämään, Niinistö kertoo.  

Katso tasavallan presidentin koko haastattelu alla.


Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat