Mainos

Tällä liikkeellä pääset eroon raskauden jälkeisestä "löllömahasta" – kolmessa viikossa uskomattomia tuloksia

Raskauden jälkeisen vatsan voi hyvästellä päivittäisellä kymmenen minuutin treenillä jopa kolmessa viikossa, väittää treeniohjelman kehittänyt kaksikko. Mikä parasta, treeni koostuu yhdestä, helposta liikkeestä.

Synnyttäneille naisille treenin kehittivät personal trainer Leah Keller ja lääkäri Greeta Sharma. Kaksikko testasi treeniohjelmaansa ensimmäisen kerran 63 naisella muutama vuosi takaperin. Tulokset olivat vakuuttavia: 12 viikon harjoittelun jälkeen jokainen nainen oli onnistunut korjaamaan vatsalihastensa erkaantuman 10 minuutin päivittäisellä harjoittelulla.

Treenillä luvataan jopa viiden senttimetrin kadottamista vyötäröltä kolmen viikon jälkeen.

"Löllömahan" syy hyvin yleinen

Raskauden jälkeinen ”löllömaha” johtuu usein vatsalihasten erkaantumasta. Norjalaistutkimuksen mukaan jopa kolmanneksella synnyttäneistä naisista todetaan vatsalihasten erkaantuma vuoden sisällä synnytyksestä.

Haitta ei ole vain ulkoinen, vaan erkaantuma voi aiheuttaa myös esimerkiksi alaselkäkipuja. Keskivartalon lihakset nimittäin heikentyvät erkaantuman johdosta. Joissain tapauksissa erkaantuma voi johtaa myös tyrään.

Vatsalihasten lievä erkaantuminen on tavallista raskauden edetessä, mutta toisilla lihakset palautuvat normaaliin tilaansa synnytyksen jälkeen. Ensinnäkin kaikkein tärkeintä on ennalta ehkäisy: vatsalihasten erkaantumisen voi estää treenaamalla läpi raskauden liikkeillä, jotka ylläpitävät lihaskuntoa.

Moni treenaa aivan väärin

Vatsalihasten erkaantumisen treenaamisessa tehdään usein virheitä. Yllättävän moni synnyttänyt nainen treenaa aivan väärin: esimerkiksi vatsarutistukset voivat vain pahentaa tilannetta.

Sharman ja Kellerin kehittämässä harjoituksessa istutaan risti-istunnassa lattialla ja hengitään hitaasti sisään vatsanpohjaa myöten. Uloshengityksellä vatsalihaksia puristetaan tiukasti lähemmäs selkärankaa niin paljon kuin mahdollista. Aktivoivassa tilassa pysytään niin kauan kuin jaksetaan. Tämän jälkeen hengitetään kevyesti sisään ja ulos hetken aikaa, ja toistetaan harjoitus.

Harjoituksen voi tehdä myös eri asennoissa risti-istunnan lisäksi: polvien päällä istuen, seisoen polvet kevyesti koukussa, kontallaan tai maaten toisella sivulla sikiöasennossa.

Kymmenen minuutin päivittäisellä harjoittelulla luvataan tuloksia kolmen viikon treenaamisen jälkeen.

Lähde: NPR

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.