Pömpöttääkö vatsa? Näillä liikkeillä parannat vatsalihasten välisen kalvon erkaumaa

Vatsalihasten välisen kalvon erkaumaa parantavat liikkeet 3:50

Fysioaamussa esiteltiin vatsalihasten välisen kalvon erkaumaa parantavia liikkeitä.

Jos vatsa pömpöttää treenistä huolimatta, syynä voi olla, että syvä vatsalihas ei aktivoidu niin kuin sen pitäisi. Oman tilanteensa voi tarkistaa selinmakuulla niin, että vetää napaa sisään ja nostaa jalkoja irti alustasta.

– Vatsa ei saisi pullahtaa tai pömpähtää siitä, fysioterapeutti Anne Puranen sanoi lähetyksessä.

Jos vatsalihasten välinen kalvo on erkaantunut, vatsalihasten treenaaminen kannattaa aloittaa syvien vatsalihasten tunnistamisharjoitteilla. Haastavampiin harjoitteisiin siirrytään vasta, kun tunnistaa syvän vatsalihaksen ja saa vatsan hyvin tiivistymään ja kontrolliin.

– Selinmakuulla ojenna jalat suoraksi, hengitä nenän kautta sisään, puhalla suun kautta ulos ja tiivistä samalla vatsa. Nosta jalkaa kaksi–kolme senttiä irti alustasta ja laske takaisin alas. Pidä koko ajan vatsa aktiivisena. Nosta toinen puoli ja yritä, ettei lantio lähde yhtään kallistumaan. Voit vaikka tunnustella vähän käsillä, säilyykö se lantio ihan paikallaan, ettei se kallistu kummallekaan puolelle, fysioterapeutti Viivi Kettukangas ohjeisti.

Jos lantio karkaa, kannattaa harjoitella vielä navan sisäänvetoharjoitteella tai tehdä sama liike helpompana versiona polvet koukussa.

– Aika pieniä ja olemattoman näköisiä nuo vatsaliikkeet, mutta sitäkin tehokkaampia, Raakel Lignell totesi harjoituksista.

Liity mukaan ja kokeile itse klikkaamalla yllä olevaa videota!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja