Tällä kaudella loistanut Huuhkajat-vahti maajoukkueen moninaisuudesta: "Se on rikkaus"

Voiko Huuhkajat hävitä Liechtensteinille? Nyt otetaan kiinni jalkapallohistorian tulevaan merkkiotteluun 6:21
Videolla MTV Uutiset Live ennakoi Huuhkajien Liechtenstein -ottelua.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue voi varmistaa EM-kisapaikkansa perjantaisessa karsintaottelussa Liechtensteinia vastaan. Erinomaista kautta Italian Serie A:n Bresciassa pelaava Jesse Joronen kertoi MTV Urheilulle ajatuksiaan tulevasta koitoksesta.

Huuhkajat sai jobinpostia Liechtenstein -pelin alla, kun Leverkusenin Joel Pohjanpalo loukkaantui alkuviikon harjoituksissa. Joronen harmittelee tapahtunutta, mutta sanoo, että joukkueessa on tarpeeksi laatua homman hoitamiseen. Hän odottaa itse ottelusta samanlaista kuin vieraskentällä.

– Totta kai me olemme nyt kotona ja meillä on kotikentän tuki. Kannustus tulee olemaan loistavaa stadionilla, Kansalaistorilla ja kotikatsomoissa. Mitä ikinä paineita siitä tuleekaan, niin ne ovat etuoikeus. Ne on ansaittu sillä työllä, jota olemme tehneet aiemminkin. Se on fantastista, mitä joukkue on kollektiivina onnistunut tekemään, Joronen toteaa.

Suomen joukkue koostuu monista eri taustoista tulevista pelaajista. Mukana on esimerkiksi ruotsinkielisiä ja maahanmuuttotaustaisia pelaajia. Joronen sanoo tämän olevan rikkaus.

– Huuhkajat ovat nimenomaan suomalaisen yhteiskunnan kuva. Olemme kaikki suomalaisia pelaajia.  Ne ovat ne 23 parasta pelaajaa, jotka ovat sillä hetkellä käytettävissä kaikista suomalaisista pelaajista. Silloin se on kaikella tapaa monimuotoinen joukkue taustojen puolesta, mikä on mielestäni loistava juttu. Se on rikkaus, Joronen kertoo.

Suomalaisyleisö on jo innolla ottanut EM-kisapaikan vastaan, vaikka se ei ole vielä varmaa. Joronen kertoo, että joukkue ei huomioi ulkopuolelta tulevia paineita. 

– Jalkapallossa ei lähtökohtaisesti ole voiton varmuutta. Ammattilaisena sen tietää. Jokainen tietää, että tämä vaatii henkistä kurinalaisuutta. Sitä, että pystytään tekemään asiat kuten ne on tehty aiemminkin ja keskittymään siihen kaikkeen valmistavaan työhön. Se kuulostaa todella tylsältä, mutta niin se vain menee. Sinun pitää olla henkisesti todella kurinalainen, sekä henkilökohtaisella tasolla, että fyysisellä tasolla, Joronen sanoo.

Huuhkajat kohtaa Liechtensteinin perjantain Telia 5G Areenalla kello 19.

Lue myös:

    Uusimmat