Huuhkajien vastustajalla hirmuinen kotisaldo – päävalmentajalta tärkeä muistutus: "Heille on kasattu aikamoiset paineet"

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ennakoi vierasottelua Bosnia-Hertsegovinaa vastaan:"Me olemme valmiita" 2:30
Videolla Markku Kanervan haastattelu.

Suomen jalkapallomaajoukkue pelaa lauantaina tärkeässä EM-karsintojen ottelussa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva avasi MTV Urheilulle joukkueen tilannetta huippuottelun alla.

Huuhkajien valmistautuminen on sujunut aika lailla ongelmitta. Ainoa poikkeus oli Lassi Lappalaisen sairastuminen vatsatautiin. 

– Olemme muuten menneet perinteisen valmistautumisen merkeissä ja terveystilanne on kaiken kaikkiaan hyvä. Iso peli edessä ja paljon on saavutettavaa. Toki tiedostamme Bosnian kovan kotisaldon, eivät ole hävinneet edelliseen seitsemään peliin (viidessä vuodessa kaksi tappiota), mutta heille on kasattu aikamoiset paineet tähän otteluun. Meillä on iso haaste edessä, niin kuin on ollut aikaisemminkin. Joukkueessa on hyvä vire ja se on aistittavissa, Kanerva kertoo.

Suomen harjoituksissa on ollut aistittavissa hyvää pöhinää. Kanerva summaa tarkemmin, mistä tämä koostuu.

– Ensinnäkin sillä, että kuinka paljon meteliä siellä kuuluu. Kuinka paljon pelaajat ohjaavat toisiaan ja mikä sen liikkeen aktiivisuustaso on. Siellä on tietynlainen rento meininki, että sopivissa kohdissa pystytään nauramaankin asioille ja se kertoo siitä oikeanlaisesta rentoudesta, Kanerva toteaa.

Kertaalleen Bosnian näissä karsinnoissa kaatanut Suomi lähtee Kanervan mukaan lähtökohtaisesti voittamaan ottelua, mutta myös tietyssä tapauksessa tasapeli voi tyydyttää. 

– Kaikissa peleissä lähdetään hakemaan voittoa. Riippuu toki siitä, miten peli etenee ja miltä se näyttää. Jos heillä on enemmän maalipaikkoja ja olemme pinteessä, niin siinä tapauksessa tasapeli varmasti tyydyttäisi. Meillä on hyvä näyttö kotipelistä, että pystymme voittamaan tämän joukkueen, Kanerva sanoo.

Paikalle on saapumassa arvioiden mukaan noin tuhat suomalaisfania ja tämä ilahduttaa Kanervaa.

– Fantastista, kun tulimme tänne tilauslennolla, niin sielläkin oli jo mukavasti porukkaa. Saadaan taas fantastinen kannustus, jota olemme saanut aikaisemmissakin otteluissa ja ennen kaikkea kotikentällä. Tämä kertoo hyvästä ja positiivisesta buumista, joka on Huuhkajien ympärillä. Toivottavasti pystytään palkitsemaan tämä monisatapäinen yleisö hyvällä esityksellä, Kanerva toteaa.

Huuhkajien ottelu Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan käynnistyy Zenicassa lauantaina kello 19.

Lue myös:

    Uusimmat