Mainos

Mediajätti huomioi Huuhkajien tulevan koitoksen – kapteeni nostaa esiin "X factorin"

6:21
Videolla MTV Uutiset Live ennakoi Huuhkajien tulevaa koitosta.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on perjantain upea hetken äärellä, kun sillä on mahdollisuus varmistaa sen historian ensimmäinen EM-kisapaikka. Huuhkajat-kapteeni Tim Sparv kertoi The Guardianille omia ajatuksiaan joukkueen matkasta.

Guardian käy jutussaan läpi Huuhkajien lähihistoriaa ja kuinka lähellä kisapaikka on ollut aiemmin. Sparv kertoo ajatuksiaan Huuhkajien kultaisesta sukupolvesta. 

– Parhaat pelaajat eivät välttämättä tee parasta joukkuetta. Kultaisessa sukupolvessa oli niin paljon hyviä pelaajia ja kaikki odottivat, että pääsisivät kisoihin. He eivät onnistuneet koskaan siinä ja se yllätti ihmiset. Se on ehkä ottanut painetta pois harteiltamme ja voimme pelata ilman paineita, Sparv sanoo.

Sparv ei usko, että ainoastaan yksi avainasia kehittäisi joukkueen peliä.

– Meillä on valmentaja ja valmennustiimi, jotka ovat luoneet meille erinomaisen työskentely-ympäristön. Se on nuoremmille pelaajille turvallinen ympäristö, jossa he voivat ottaa kentällä vähemmän riskejä. Meillä on tavallisesti hyvin yksinkertainen taktinen suunnitelma. 4-4-2, jossa kaikki tietävät roolinsa. Sen lisäksi meillä on jonkin verran "X factoria" Teemu Pukissa, joka on tehnyt viime vuosina maaleja huvin vuoksi, Sparv sanoo.

Huuhkajille riittää tasapeli Liechtensteinia vastaan EM-karsintojen toiseksi viimeisessä ottelussa. Viimeisessä ottelussa vastassa on Kreikka vieraskentällä.

– Se olisi massiivista päästä kisoihin. Se olisi mahtavaa pelaajille ja koko maalle. Maajoukkueen ympärillä pyörivä hypetys on korkeimmillaan kuin koskaan. Vain kolme vuotta sitten ranking-sijoituksemme oli lähellä sataa ja nyt olemme lähellä kisapaikkaa. Se olisi uskomaton saavutus meille ja kaikille suomalaisille jalkapallofaneille, Sparv kertoo.

– Kisoihin pääseminen antaisi lisäbuustia ja ehkä muutamme jonkin verran ihmisten ajatusmaailmaa, että kisoihin pääseminen ei ole enää yllätys vaan normaalia, Sparv jatkaa.

Huuhkajat kohtaa Liechtensteinin Telia 5G Areenalla perjantaina kello 19.
Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja