Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki ei ota turhia paineita maalinteosta: "Uran aikana on ollut vaikeampikin hetkiä"

Teemu Pukki kertoo tunnelmiaan ennen tärkeää Bosnia-Hertsegovina -koitosta:"Pitää jatkaa samalla pelillä, mitä ollaan pelattu näissä karsinnoissa" 2:53
Videolla Teemu Pukin haastattelu.

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa lauantaina erittäin tärkeässä EM-karsintaottelussa Bosnia ja Hertsegovinan. Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki summasi MTV Urheilulle ajatuksiaan ottelun alla.

Kotonaan Huuhkajat onnistui kaatamaan Bosnia ja Hertsegovinan 2-0 lukemin, mutta nyt maajoukkue on vieraskentällä astetta kovemman haasteen edessä. 

– Tiedetään, että vieraissa on aina vaikeampaa kuin kotona. Pitää valmistautua todella hyvin otteluun ja jatkaa sillä pelillä, jolla olemme pelanneet näissä karsinnoissa. Meillä on hyvä fiilis joukkueen kesken, vaikka viime pelistä tulikin tappio, Pukki sanoo. 

Pukki kertoo, että valmistautuminen on mennyt joukkueen osalta hyvin. Tavanomaisesta poiketen Suomen joukkue vietti aikaa kotimaassa ennen matkustamista Bosniaan. Pukille tämä oli mieluisaa. Kuusi maalia tällä kaudella Valioliigassa iskenyt suomalaiskärki ei kärsi paineista maalinteon suhteen.

– Uran aikana on ollut vaikeampiakin vaiheita, niin ei tässä enää ota niin paljoa stressiä. Tosi hyvällä fiiliksellä matseihin ja tulosta on tullut. Turha siitä ottaa mitään paineita. On meillä muitakin jätkiä, jotka voivat tehdä maaleja, Pukki toteaa.

Paikan päälle on tulossa tuhatpäinen vierasyleisö. Pukki on tästä mielissään.

– Onhan se tosi mageeta. Suomifutis on nosteessa tällä hetkellä ja fanit pitää kotona sekä vieraissa hyvin meteliä yllä. Se on iso tuki meille ja antaa meille pienen ekstran joka matsiin, Pukki kertoo.

Vaikkakin Suomen EM-kisapaikan mahdollinen varmistus lähestyy kovaa vauhtia, ei Pukin mielestä saa lähteä ajattelemaan liian pitkälle.

– Se pitää yksinkertaisesti olla niin, että on tämä peli ja sitten seuraava. Sen jälkeen katsotaan, missä ollaan. Siitä ei ole kuin haittaa, jos alkaa nyt laskemaan pisteitä, että mikä riittää mihinkin. Lähdetään nyt vain keskittymään tähän peliin ja hakemaan siitä tulosta. Se auttaa meitä siinä unelmassa, että pääsisimme kisoihin, Pukki sanoo.

Huuhkajien ottelu Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan käynnistyy Zenicassa lauantaina kello 19.

Lue myös:

    Uusimmat