Talihallilla jännitetään päätöstä urheilutilojen sulkemisesta – viime vuonna ovet sulkeutuivat kuukausiksi ja tappiot olivat mittavat

3:24
Mitä mahdollisista lisärajoituksista ajatellaan Talihallilla? Katso haastattelu kokonaisuudessaan videolta.

Hallitus on keskiviikkona kokoontunut pohtimaan uusia koronarajoituksia, jotka saattavat sulkea esimerkiksi sisällä olevat ryhmäliikuntatilat. Helsingissä Talihallilla päätöksiä odotetaan hämmentyneinä ja osin jännittyneenä.

Palloilupeleihin keskittyneen Talihallin toimitusjohtaja Sari Niemistö toivoo tasapuolisia päätöksiä.

– Toivon, että päätökset ovat napakoita ja kohtelevat tasavertaisesti yrityksiä ja sitä kautta myös työntekijöitä.

Talihallilla käy päivittäin useita satoja ihmisiä liikkumassa. Toimenpiteitä seurataan jatkuvasti, ja nopeisiinkin muutoksiin ollaan varauduttu.

– Meillä on tästä hyvää harjoitusta viime keväältä, kun yhdessä päivässä suljimme hallin kahdeksi kuukaudeksi totaalisesti.

Niemistö kuitenkin toivoo, ettei siihen tilanteeseen jouduta. Hänen mukaansa urheiluhallilla turvavälien noudattaminen kyllä onnistuu, joten sulkemiseen ei ole syytä.

Keväältä on jo kokemusta myös sulkemisen aiheuttamista tappioista, joita hän kuvailee mittaviksi – liikevaihtoon tuli noin 25–30 prosentin lovi viime vuonna.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan sisäliikuntatilojen sulkemisesta ei ole vielä linjattu, mutta päätös voi olla tulossa hyvinkin pian pääkaupunkiseudun koronatilanteen huomioiden.

Katso haastattelu Talihallilta kokonaisuudessaan artikkelin alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja