MTV Uutisten tiedot: Hallituksen neuvotteluissa pohditaan jo poikkeusolojen julistamista Suomeen

2:52
Tiukennuksia koronarajoituksiin odotetaan torstaiksi.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus harkitsee poikkeusolojen toteamista nopeasti pahentuneen koronatilanteen vuoksi.

Poikkeusolot toteaisi valtioneuvosto yhdessä tasavallan presidentin kanssa. Poikkeusolojen toteamisen jälkeen hallitus voisi ottaa käyttöön valmiuslain eri pykäliä. 

Hallituksen viisikko sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) pohjustivat eilen hallituksen tämän illan neuvotteluja Säätytalossa. Hallituksessa on vahvistunut näkemys, että kovat rajoitukset voisivat purra tilanteeseen paremmin kuin kevyemmät keinot.

Eilen MTV Uutiset ja useat muut tiedotusvälineet kertoivat, että hallitus toteaisi tänään THL:n suosituksesta, että joko koko maa tai osa alueista on siirtynyt koronassa kakkostasolle eli toiseksi vakavimpaan vaiheeseen. Ainakin Uudellamaalla tulisi käyttöön uuden tartuntatautilain mukaiset tiukimmat rajoitukset, esimerkiksi erilaisten julkisten ja yksityisten tilojen sulkemiset määräajaksi.

Käänteet eiliseen verrattuna ovat siis nopeita, jos hallitus olisi ottamassa kaikkein järeimmät keinot käyttöön.

Lisäksi hallituksessa on neuvoteltu uusista ravintolarajoituksista. Sopu on jo ainakin tanssi- ja laulukiellosta iltaravintoloihin ja karaokebaareihin.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan yksi syy poikkeusolojen toteamiselle olisi se, että voimassa olevan tartuntatautilain mukaan ravintoloita ei voida sulkea.

MTV Uutisten tavoittaman hallituslähteen mukaan kyse on kuitenkin isommasta kokonaisuudesta kuin ravintoloista. Esimerkiksi virusmuunnosten nopea leviäminen huolestuttaa hallitusta. Lisäksi hallitus haluaa lisää tietoa tehohoitopaikkojen riittävyydestä. 

Ravintoloiden sulkemista määräajaksi vaati viime viikolla mm. THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja