Lähikontaktit kielletään lasten ja nuorten harrastustoiminnassa ainakin kolmeksi viikoksi pk-seudulla

0:54
Vapaavuori vastasi tammikuun lopussa MTV:llä tulkintoihin lasten ja nuorten harrastusten avaamisesta: Irvileukoja on aina

Lähikontaktit kielletään 14. maaliskuuta asti lasten ja nuorten harrastustoiminnassa pääkaupunkiseudulla. Asiasta päätti Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Päätös koskee Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten tiloissa sekä alueilla toteutetavaa lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Se velvoittaa HUS-alueen toimijoita varmistaan, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan todellisuudessa välttää yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa.

Lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan. Esimerkiksi jääkiekon kaltaisessa kontaktilajissa on siis varmistettava riittävät turvavälit vaihtopenkillä, sillä ottelun aikana lähikontaktin kriteerit eivät aikamääreen takia täyty.

Lisäksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa kaupunkien tiloissa tarjoavien toimijoiden on lisäksi tehtävä tartuntatautilain 58 h §:n mukainen kirjallinen suunnitelma lähikontaktien estämiseksi. Päivitetyn lomakkeen täyttämistä edellytetään myös jo sen kertaalleen palauttaneilta. Tartuntatautilan velvoitteet lähikontaktien välttämisestä koskevat sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun. Se koskee myös toimijoiden rajattuja ulkotiloja, joita käytetään samanaikaiseen yli 50 asiakkaalle tai osallistujalle suunnattuun tarkoitukseen ja joiden käyttämisestä kyseiseen toimintaan toiminnan järjestäjä vastaa tiettynä ajankohtana. 

Päätös on voimassa 25. helmikuuta alkaen ja sen on tartuntatautilain väliaikaisen pykälän 58 d mukainen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja