Mainos

Taleban valmis neuvotteluihin hallituksen kanssa

Afganistanin presidentin Hamid Karzain mukaan muodollisia neuvotteluita ei ole vielä käyty, sillä Talebanilla ei ole osoitetta eikä puhelinnumeroa mihin ottaa yhteyttä.

Taleban-liike on ilmoittanut olevansa valmis neuvottelemaan Afganistanin hallituksen kanssa.

- Kansallisten etujen vuoksi olemme täysin valmiita neuvottelemaan hallituksen kanssa, sanoo Taleban-liikkeen tiedottaja Jusuf Ahmadi uutistoimisto AFP:lle Kandaharissa.

Ahmadi viittaa esimerkkinä Talebanin neuvotteluihin Etelä-Korean hallituksen kanssa panttivankien vapauttamiseksi. Keskusteluyhteyden avaamiselle talebaneilla olisi "rajattu määrä ehtoja", joita Ahmadi ei kuitenkaan suostunut tarkentamaan.

Presidentti Hamid Karzai sanoi eilen hallituksen olevan valmis neuvottelemaan talebanien kanssa. Hän kuitenkin kiisti, että muodollisia neuvotteluja olisi vielä käyty, koska Talebanilla ei ole sen paremmin osoitetta kuin puhelinnumeroakaan mihin ottaa yhteyttä.

Karzain hallinto pyysi myös Pakistania ottamaan yhteyttä talebaneihin.

Taleban-liike on kiihdyttänyt vastarintaansa viimeksi kuluneiden parin vuoden aikana. Yhdysvaltain joukot syrjäyttivät liikkeen Afganistanin johdosta syyskuun terrori-iskujen jälkeen loppuvuodesta 2001.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.