"En tiedä, miten olin joutunut auton kyytiin" – Pimeän taksin kuski kähvelsi humalaisen asiakkaan pankkikortin ja höyläsi sitä tuhansilla euroilla

Pimeää taksia ajanut vuonna 1993 syntynyt mies tuomittiin kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen tämän kähvellettyä päihtyneen asiakkaan maksukortilta tuhansia euroja. Teko tapahtui Helsingissä joulukuussa 2016. 

Myös miehen samanikäinen rikostoveri sai vastaavan rangaistuksen maksuvälinepetoksesta.

Uhri päätyi pimeään taksiin

Tapahtumat alkoivat, kun illan aikana runsaasti alkoholia nauttineelle uhrille ei enää anniskeltu ravintolassa. Hän ei ollut muistanut kotiosoitettaan, eikä siksi ollut päässyt taksiin, mutta oli jotenkin päätynyt syytetyn autoon.

– En tiedä, miten olin joutunut auton kyytiin tai mistä minut oli otettu kyytiin. Luulen, että minut otettiin kyytiin ravintolan lähistöltä, mies oli esitutkinnassa sanonut.

Toisessa vaiheessa esitutkintaa mies uskoi tulleensa pakotetuksi auton kyytiin, vaikka hänellä ei ollut siitä muistikuvia, kuten ei juuri muistakaan tapahtumista.

Kuski urkki tunnusluvun ja tyhjensi tilin

"Taksia" ajanut mies kertoi taas, että mies oli pyytänyt häntä ajamaan hänet kotiin, ja hän oli pyytänyt asiakasta maksamaan kyydistä tankkaamalla auton. Samalla hän oli urkkinut tietoonsa miehen kortin tunnusluvun ja vienyt autossa istuneen kaverinsa kanssa kortin mieheltä tämän päihtymystilaa hyväksikäyttäen.

Kuullun todistajan mukaan miehet olivat ennenkin tehneet "vastaavia tekoja", ja autoa ajaneella miehellä olikin toistuvia tuomioita ryöstöistä.

Kortilla oli nostettu yhteensä 4450 euroa kahdelta eri pankkiautomaatilta. Sen jälkeen kortti oli palautettu takaisin päihtyneen asiakkaan haltuun. Mies vietiin lähelle kotiaan, ja tämä huomasi vasta muutamaa päivää myöhemmin tilinsä olevan tyhjä.

Ryöstötuomio kaatui hovissa

Käräjäoikeudessa miehistä toinen oli tuomittu myös ryöstöstä, sillä oikeus oli katsonut maksukortin päätyneen hänen haltuunsa asiakasta puukolla uhkaamalla. Käräjäoikeus oli tuominnut kuljettajana toimineen miehen 1 vuoden 7 kuukauden ja 10 päivän vankeusrangaistukseen.

Hovioikeus ei löytänyt syytteen tueksi riittävästi todisteita, joten syyte hylättiin, ja tuomio annettiin vain maksuvälinepetoksesta. 

Lue myös:

    Uusimmat