Taksikuskin uran päättänyt kauhutilanne tallentui kameralle – verotuksesta kiihtynyt matkustaja alkoi kuristaa kesken matkan

1:33
Katso videolta, miten asiakas ryhtyi yllättäen kuristamaan taksikuskia kesken matkan.

Taksikuski joutui kuristajan uhriksi kesken työvuoronsa. Hyökkääjä sai ehdollisen vankeustuomion, mutta kuski joutui jättämään ammattinsa.

Tapaus sattui tammikuussa 2020. Mies oli noussut taksiin Helsingin Kontulassa nautittuaan alkoholia paikallisessa ravintolassa. Taksikuskin mukaan matkustaja oli aluksi keskustellut järkeviä, mutta kiihtynyt puhuessaan Suomen verotuksesta ja taksijärjestelmästä, joka hänestä olisi ”pitänyt räjäyttää”.

Kiihdyttyään takapenkillä istunut asiakas oli tarttunut taksikuskin kaulahuiviin ja kuristanut tätä niin, että kuskin oli vaikea hengittää. Auto oli kulkenut tuolloin noin 70 kilometriä tunnissa.

Sai käden väliin ja auton pysäytettyä

Automaattvaihteista autoa ajanut taksikuski sai kätensä huivin ja kaulan väliin, pysäytettyä taksin ja riisuttua huivinsa. Taksin pysäyttämisen jälkeen matkustaja oli vielä repinyt pitänyt kuljettajaa takista.

Poliisin saavuttua paikalle oli mies rimpuillut vastaan ja hänet jouduttiin raudoittamaan raudoittamaan käsistä ja jaloista poliisiauton takatilaan siirtämiseksi. Häntä oli jouduttu myös pitelemään verikokeen ottamisen aikana, jolloin mies oli uhannut hakkaavansa poliisit.

Mies epäili tulleensa huumatuksi

Kuskiaan kuristanut mies kertoi, ettei hänellä ole tapahtumista muistikuvia. Hän piti ainoana järkevänä selittävänä tekijänä sitä, että hänet olisi illan aikana huumattu. Hän kertoi, että kuvattu käytös on hänelle humaltuneenakin vierasta. Oikeus piti 2,44 promillen lukeman puhaltaneen miehen epäilyä huumaamisesta kuitenkin epätodennäköisenä.

Vuonna 1959 syntynyt mies tuomittiin pahoinpitelystä, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen vastustamisesta 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille 300 euroa korvauksena kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta, 700 euroa akuutista stressireaktiosta sekä runsaat 1 400 euroa ansionmenetyksestä.

Tapaus vaikutti suuresti taksikuskiin, joka oli tilanteessa luullut jo tukehtuvansa. Hän piti ensin työstään taukoa, teki muutaman päivävuoron, mutta liian pelkäämisen vuoksi joutui irtisanoutumaan työstään.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa heinäkuussa. Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja