Mainos

Takaisinperintä vienee Adultan konkurssiin

Valtio perii Keski-Uudellamaalla aikuiskoulutuksessa toimivalta osakeyhtiöltä Adultalta takaisin lähes 33 miljoonaa euroa oppisopimuskoulutukseen tarkoitettuja valtiontukia. Aiemmin on jo päätetty periä takaisin kolme noin miljoonaa euroa.

Hallituksen raha-asiainvaliokunta hyväksyi takaisinperinnän tänään. Opetushallituksen tarkastuksessa on todettu Adultan tahallisesti rikkoneen useita keskeisiä oppisopimuskoulutusta koskevia säännöksiä ja nostaneen tukea väärin perustein.

Puutteet ovat olleet niin merkittäviä, että yrityksen järjestämää koulutusta ei opetushallituksen mukaan voida pitää laissa tarkoitettuna koulutuksena lainkaan. MTV:n uutisten tietojen mukaan opetushallitus pohtii parhaillaan, pitäisikö Adultan väärinkäytökset antaa poliisin tutkittaviksi.

"Täysin kohtuutonta"

Adultan toimitusjohtaja Reijo Mikkonen pitää takaisinperintää "Adultan kannalta täysin kohtuuttomana". Hänestä Adulta on tehnyt koulutuksen järjestämisessä vain teknisiä virheitä.

- Mutta kaikki opiskelijat ovat olemassa. Kaikki opiskelijat ovat saaneet sen opetuksen, jota ovat hakeneet, Mikkonen sanoo MTV:n uutisille.

Adulta on Järvenpään ja Keravan kaupunkien ja Tuusulan ja Mäntsälän kuntien omistama yksityinen koulutuksen järjestäjä, joka on yleishyödyllisenä yhteisönä tarjonnut aikuiskoulutusta ja sitä tukevaa toimintaa. Keskuksessa on yli 13 000 opiskelijaa.

Takaisinperintä vienee Adultan konkurssiin, sillä yhtiön liikevaihto vuonna 2008 oli noin 31 miljoonaa. Valtio ei myöskään kelpuuta Adultan kiinteistöjä osamaksuksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.