Mainos

Taiwanissa 12 sars-kuolemaa ja 22 uutta tapausta

Sars-kuolemien ja -tartuntojen määrä on jyrkässä kasvussa Taiwanissa. Maailman terveysjärjestö WHO kuvaili Taiwanin sars-tilannetta huolestuttavaksi.

Taiwan ilmoitti varhain tänä aamuna 12 sars-kuolemasta ja 22 uudesta tartunnasta. Sars-kuolemien kokonaismäärä Taiwanissa nousi 72:een ja tartuntojen 570:een, Taiwanin terveysvirasto kertoi internet-sivuillaan.

Taiwanin hallituksen sars-komitean johtajan Lee Miang-Liangin mukaan sars-epidemia on kuitenkin tasaantunut maassa. Taudista on parantunut 112 ihmistä.

Maailman terveysjärjestö WHO kuvaili perjantaina Taiwanin sars-tilannetta huolestuttavaksi, kun taas Kiinassa ja Hongkongissa sars-tapaukset vaikuttavat olevan vähenemässä.

Kiinassa kerrottiin eilen 16 uudesta sars-tapauksesta ja seitsemästä uudesta kuolemasta. Kiinassa on nyt sarsiin kuollut 315 ihmistä ja 5 316 ihmistä on saanut tartunnan.

Hongkongissa raportoitiin yhdestä uudesta tartunnasta ja neljästä uudesta kuolemasta. Hongkongissa on tähän mennessä sarsiin kuollut 266 ihmistä ja tartunnan saanut 1725 ihmistä.

Merimiehiä sars-karanteeniin Malesiassa

Yli sata merimiestä on asetettu sars-karenteeniin Malesiassa.

Paikallisen sanomalehden mukaan merimiehet eristettiin laivaston alukselle sen jälkeen, kun yksi miehistön jäsen kuoli perjantaina kuumetautiin. Vielä ei tiedetä, oliko mies sairastunut sarsiin.

Malesia on tähän mennessä ilmoittanut viisi sars-tapausta, joista kaksi on johtanut kuolemaan. Kaikki tähänastiset tartunnat ovat olleet peräisin Kiinasta tai Hongkongista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.