Taitoluistelutähden dopingkäryn paljastaneet toimittajat saaneet tappouhkauksia

Brittilehti The Guardian kertoo, että 15-vuotiaan taitoluistelutähti Kamila Valievan dopingkäryn paljastaneet Insidethegamesin toimittajat Duncan Mackay ja Michael Pavitt ovat saaneet tappouhkauksia.

Insidethegames oli kirjoittanut kilpailun jälkeen, että venäläinen oli antanut positiivisen dopingnäytteen jo ennen viime joulukuun EM-kultaa. Valievan näytteestä löytyi trimetatsidiinia.

Se on sydänlääke, jota käytetään terveydenhuollossa rasitusrintakivun ehkäisemiseen ja lisäämään verenkiertoa sydämeen. Maailman antidopingtoimisto Wada on luokitellut aineen dopingiksi, koska se lisää urheilijan kestävyyttä.

Tappouhkauksien kohteeksi joutuneet Mackay ja Pavitt saivat aluksi paljon viestejä, jossa todettiin, että heidän artikkelinsa perustuivat virheelliseen tietoon ennen kuin kansainvälinen testausvirasto vahvisti tiedon Valievan tutkimisesta.

Mackay oli saanut Twitterissä uhkailuja, joissa todetaan, että hänen teensä saattaa sisältää uusia aineita. Se on viittaus myrkytettyyn teehen kuolleeseen FSB-agentti ja Putin-kriitikko Aleksandr Litvinenkoon.

Brittitoimittajan kysyessä Valievalta dopingsyytöksistä oli hänen ympärillään ollut venäläistoimittajia, joiden mielestä kysymys oli sopimaton. Toimittaja sai lukuisia vihaviestejä venäläismedian uutisoitua asiasta. Päätös Valievan tapauksesta tehdään maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat