15-vuotiaan taitoluistelutähden dopingtapaus pian ratkeamassa – valmentaja antoi ensimmäiset kommentit

Olympiakultaa taitoluistelussa voittaneen 15-vuotiaan Kamila Valievan valmentaja Eteri Tuberidze kertoi MatchTV:lle, että uskoo dopingin käytöstä syytetyn urheilijan syyttömyyteen.

Kansainvälinen dopingtestausjärjestö ITA tiedotti perjantaina, että Valievan joulukuussa antamassa näytteessä oli kiellettyä ainetta trimetatsidiinia. Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen CAS:n mukaan päätös Valievan tilanteesta tulee maanantaina.

– Haluan sanoa olevani täysin varma, että Kamila on syytön ja puhdas. Meille tämä ei ole olettamus vaan selviö, sitä ei tarvitse todistaa. Ymmärrän, että on olemassa toimintaohjeita, joista ei voida luopua. Emme ole missään tapauksessa hylänneet urheilijaa, olemme heidän kanssaan loppuun asti ongelmissa ja iloissa, Tuberidze sanoi.

– Se ei ole selvää, että miksi dopingia käyttänyt urheilija pääsi olympialaisiin. Joko tämä on kohtalokas sattuma tai erittäin hyvin pohdittu suunnitelma, en tiedä, molemmat. Toivon, että johtajamme eivät hylkää meitä ja puolustuvat oikeuksiamme ja todistavat syyttömyytemme. En tiedä, että kuka päättää mitä, mutta toivomme oikeuden voittavan, Tutberidze totesi.

Venäjän antidopingtoimisto Rusada asetti Valievan 8. helmikuuta väliaikaiseen kilpailukieltoon. Seuraavana päivänä järjestön kurinpitokomitea kumosi tämän päätöksen, jotta urheilija voisi jatkaa kisaamista Pekingissä. Kansainvälinen antidopingtoimisto Wada ja kansainvälinen olympiakomitea KOK ovat valittaneet Rusadan päätöksestä CAS:lle. 

Lue myös:

    Uusimmat