Mainos

Taistelu bensavarkauksia vastaan – saatat joutua viemään ajokorttisi kassalle

Joillakin ABC-huoltoasemilla on aloitettu käytäntö, jossa kassalle bensaostoksensa maksavan henkilö on vietävä ajokortti tai henkilöllisyystodistus pantiksi kassalle tankkauksen ajaksi. Käytäntöä on kokeiltu esimerkiksi Suur-Seudun, Turun ja Keskimaan osuuskauppojen alueella.

ABC-ketjuohjauksen polttonestekaupasta vastaavan kehitysjohtajan Tiina Vehmala-Vikstenin mukaan kyseessä ei ole ketjun ohjeistus.

- Ketjuna meillä ei tällaista ohjetta ole. Tämä ei siis ole mikään ketjun käytäntö, vaan tämä on osuuskauppojen tekemä päätös omalla toimialueellaan.

Panttikäytännön tarkoituksena on hillitä bensavarkauksia. Vehmala-Vikstenin mukaan polttoainevarkaudet ovat yleinen ongelma koko toimialalla.

 - Näillä alueilla, missä tämä panttitoiminto on otettu meillä käyttöön, on ilmeisesti koettu, että ongelma on tällä hetkellä liian suuri. Ainakin väliaikaisesti on tällainen sitten otettu käyttöön. 

Pantti pyydetään ainakin ulkomaalaisilta

Sanomalehti Keskisuomalainen kirjoitti tänään, että Keskimaan osuuskaupan ABC-asemilla tankkauspanttia pyydetään ainoastaan ulkomaalaisessa rekisterissä olevien ajoneuvojen kuljettajilta. Vehmala-Vikstenin mukaan syy käytäntöön on se, että erityisesti ulkomaalaisten tekemiä polttoainevarkauksia on vaikeaa selvittää.

- Polttonestevarkauksien selvittäminen on todella hidasta ja hankalaa. Jos kyseessä on ulkomaille rekisteröity auto, tämä prosessi hankaloituu vielä entisestää.

ABC-ketjussa onkin harkittu, että bensan myynnistä palvelutiskiltä luovuttaisiin kokonaan. Tälläkin hetkellä suurimmalta osalta ABC-asemia pystyy ostamaan polttoainetta ainoastaan automaatista. Osuuskaupat saavat itse päättää oman alueensa käytännöistä tältä osin.

- Aika monessa paikkaa meillä on muutettu mittarikenttiä automaattikentiksi, joissa sisällämaksumahdollisuutta ei enää ole. Toisaalta, jos ajatellaan asiakaspalvelua, joka osalle meidän asiakkaistamme on ihan tärkeää, niin ei se palveluiden karsiminenkaan yleensä paras mahdollinen ratkaisu ole, Vehmala-Viksten toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.