Taipuuko somejätti nänniprotestoinnin alla? Kiisteltyä ruumiinosaa saa ehkä kohta vilauttaa

3:22
Joukko yläosattomia naisia protestoi New Yorkissa tasa-arvon puolesta ja internet-sensuuria vastaan. 

Somejätin nännejä piilotteleva käytäntö saattaa pian muuttua.

Moni tietää jo, ettei Facebook salli nännejä. Käytäntö saattaa kuitenkin pian muuttua.

Sekä Facebook että Instagram ovat pitkään sensuroineet nännit sisällöistään, vaikka kyseessä olisi taiteeseen liittyvä teos. Käytäntö saattaa kuitenkin muuttua pian, kiitos protestien, kertoo NBC.

Taitelijat painostaneet Facebookia jo pitkään

Taitelijat ovat pitkään painostaneet Facebookia lopettamaan taiteen sensuroimisen. Kesäkuussa 2019 125 ihmistä protestoi alastomina Facebookin päämajan edessä New Yorkissa.

Protestoijat olivat suojanneet nänninsä miesten nännejä kuvaavilla tarroilla. Sensuroidut teokset kuvaavat yleensä naisten nännejä, mutta miesten nännit jätetään rauhaan.

"Haluamme nähdä toimintaa"

Nyt painostus vaikuttaa auttaneen: Facebook on ilmaissut haluavansa järjestää tapaamisen taiteilijoiden, aktivistien ja kouluttajien kanssa keskustellakseen nännisäännöstään. Lupausta säännöstön muuttamisesta ei ole annettu.

Yhtiö on aiemminkin arvioinut sisältöjään uudelleen esimerkiksi poskettomien terveysväitteiden osalta.

– Emme halua vain puhetta. Haluamme nähdä myös toimintaa, toteaa sensuuria vastustavan järjestön johtohahmo Svetlana Mintcheva.

Facebook on aiemmin sensuroinut myös esimerkiksi työtehtävissä vammautuneen palomiehen kuvan sekä imetyskuvia; Instagram puolestaan joutui kohun keskelle jo vuonna 2016 sensuroituaan kuukautisverta esittävän kuvan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja