Bruce Willisin tytär asteli yläosattomissa ruokakauppaan – nyt 20 alastonta protestoijaa osoitti mieltään New Yorkissa – "Tässä on kyse tasa-arvosta"

3:22

Joukko yläosattomia naisia protestoi New Yorkissa sunnuntaina tasa-arvon puolesta ja internet-sensuuria vastaan. Free the nipple -liike nousi otsikoihin taas tässä kuussa, kun näyttelijä Bruce Willisin tytär Scout nähtiin ruokakaupassa yläosattomissa Manhattanilla.

Scout Willis lähetti tapahtumasta Twitteriin kuvan aihetunnisteella #freethenipple, minkä jälkeen Free the Nipple liikkeen johtaja Lina Esco päätti järjestää New Yorkissa mielenosoituksen.

Liike pyrkii voimannuttamaan naisia ja osoittamaan paljaan vartalon näyttämiseen liittyvän kaksinaismoralismin.

– Tässä on kyse tasa-arvosta. Haluan, että naisilla on samat oikeudet kuin miehillä. Jos on kuuma kesäpäivä, ja miehet kävelevät ilman paitaa, haluan saman oikeuden, Esco sanoo.

Ohikulkijat paheksuivat

Ryhmään kuului noin 20 mielenosoittajaa, jotka olivat naisia ja miehiä. Ryhmä halusi tempauksellaan vastustaa epätasa-arvoa ja internetin sensuuria.

Ryhmä pyrki myös markkinoimaan Free the Nipple -nimistä elokuvaansa, jonka odotetaan saavan ensi-iltansa ensi vuonna. Elokuva käsittelee sensuurin lisäksi myös muun muassa naisten oikeuksia Intiassa.

Mielenosoittajat saivat osakseen paheksuntaa ohikulkijoilta, joiden mielestä naisten ei ole sopivaa kulkea yläosattomissa julkisella paikalla. Poliisi sai yhteydenottoja yläosattomista naisista.

Poliisi kävi huomauttamassa mielenosoittajille kohteliaasti asiasta. Yläosattomissa kulkeminen on tosin ollut New York osavaltiossa sallittua vuodesta 1992.

"Nännissä ei ole mitään väärää"

Lina Esco itse on otettu kiinni useita kertoja yläosattomuuden takia.

Esco ei ole aikeissa lopettaa protestoimista.

– Nännissä ei ole mitään väärää. Miten paljon väkivaltaa sallimme tässä maassa? Voimme näyttää mestauksia Facebookissa, mutta emme nänniä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja