Mainos

Taina: Suomelta tuskin joukkoja Kosovoon

Suomi ei todennäköisesti lähetä joukkoja Kosovoon, jos YK päätyy sotilasoperaatioon. Puolustusministeri Anneli Taina sanoo, että Suomella on nyt rauhanturvaajia niin paljon maailmalla, että joukkoja tuskin enää riittää uusiin kohteisiin.

Puolustusministeri Taina sanoo sen sijaan, että Kosovon rauhanturvaoperaatiolle voitaisiin antaa materiaaliapua. Taina kuitenkin muistuttaa, että päätös Suomen osallistumisesta mahdolliseen Kosovon rauhanturvaoperaatioon kuuluu maan ulkopoliittiselle johdolle.

Jugoslavia on pyytänyt Suomea lähettämään tutkijaryhmän selvittämään Kosovon joukkomurhia. Kosovoon lähtee todennäköisesti Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitoksen tutkijoita, ulkoministeriön edustaja sekä poliisitutkijoita.
-Arvelisin, että Suomesta menee Kosovoon 5-6 henkeä. Näin alkuvaiheessa asiasta on kuitenkin vaikea sanoa mitään, toteaa oikeushammaslääkäri Helena Ranta Helsingin yliopistosta.
Rannan mukaan tutkijaryhmän turvallisuus täytyy olla täysin taattu, ennen kuin se voi lähteä Kosovoon.

Ruotsi valmis Kosovo-operaatioon

Ruotsi on valmis osallistumaan Naton johtamaan sotilasoperaatioon Kosovossa. Ruotsin puolustusministeri Björn von Sydow kertoo lehtihaastattelussa, että Ruotsin maavoimien nopean iskun yksikkö voi osallistua mahdolliseen sotilasoperaatioon Kosovossa. Nopean iskun yksikköön kuuluu viitisen sataa miestä.

Ruotsi osallistuu Nato-operaatioon kuitenkin vain jos YK antaa ensin luvan sotilaallisiin voimatoimiin Kosovossa. Venäjä on tähän mennessä vastustanut sotilastoimia Jugoslaviaa vastaan, ja Venäjä pystyy estämään YK:n Kosovo-päätökset veto-oikeudellaan.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.