Mainos

Tahvanaisen poissaoloanomusta ei käsitelty

Eduskunnan puhemiesneuvosto ei ottanut torstaina käsittelyyn kansanedustaja Säde Tahvanaisen poissaolohakemusta. Siitä puuttui vaadittava ryhmänjohtajan puolto. Tahvanainen hakee Esko Ahon Harvardin-luvan innoittamana kuukauden mittaista vapautusta kansanedustajan työstä.

Säde Tahvanainen joutuu odottelemaan päätöstä


Tahvanainen valmistelee pro gradu -työtään Joensuun yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Tutkimuskohteena ovat kansanedustajien käsitykset erityisopetuksen järjestämisestä. Hakemuksessaan Tahvanainen perustelee Ahon tavoin poissaolopyyntöään sen yhteiskunnallisella merkityksellä.

Hän arvioi tutkimuksella olevan "eduskuntaan ja lainsäädäntötyöhön liittyvää yleistä merkitystä", minkä lisäksi se tukee sivistysvaliokunnan työskentelyä.
-Näitä seikkoja voi mielestäni pitää sellaisina puhemiesneuvoston tarkoittamina erityisen painavina syinä, joiden perusteella poissaolo voidaan harkinnan mukaan myöntää, Tahvanainen kirjoittaa anomuksessaan.

Poissaolopyyntö otetaan käsittelyyn huomenna, jos sitä täydennetään ryhmänjohtajan puollolla. Lopullinen

Eduskuntaloma puhuttaa

päätös tehdään täysistunnossa. Jos eduskunta noudattaa mielipiteissään samanlaista linjaa kuin Ahon anomusta käsitellessään, tulisi SDP:n ryhmän paria poikkeusta lukuunottamatta vastustaa luvan myöntämistä. Keskustalta odotetaan yksimielistä kannatusta ja kokoomukselta ainakin jonkinasteista rivien hajontaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.