Jalkapallon naisten MM-kisojen palkintorahat tuplataan – miehiin silti massiivinen ero

Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino haluaa nostaa naisten MM-kisojen joukkuemäärää 32:een sekä kasvattaa kisoissa saatavien rahapalkintojen summia.  

Infantino oli kutsunut turnausta kaikkien aikojen parhaimmaksi. Hän on laatinut viisiosaisen suunnitelman sitä varten, ettei omien sanojensa mukaan jalkapallo jätä tätä mahdollisuutta käyttämättä. 

Sen mukaan vuoden 2023 MM-kisoissa nähtäisiin mahdollisesti 32 maata. Infantino haluaa myös World League -sarjan, joka vastaisi Euroopan Kansojen liigaa. Naisten jalkapalloilu oli saamassa seuraavan neljän vuoden aikana reilut 110 miljoonaa euroa vuodessa, mutta Infantino haluaa tuplata tämän rahasumman.

– Emme tarvitse sitä kaikkea sveitsiläisissä pankeissa olevaa rahaa, heillä on sitä tarpeeksi. Nämä MM-kisat ovat olleet mahtavat. Usein kuitenkin ihmiset unohtavat ne pian ja tekevät muita asioita. Meidän vastuullamme on estää turnauksen unohtaminen. Emme voi vain sanoa, että nähdään neljän vuoden päästä, Infantino sanoi BBC:n mukaan.

Infantino sanoo, että MM-kisojen palkintorahat tullaan tuplaamaan ensi kisoja varten. Hän haluaa naisille seurojen MM-kilpailut ja uskoo, että ensimmäinen turnaus voitaisiin pelata ensi vuonna.

Vaikka palkintorahat tuplataan nykyisestä vajaasta 27 miljoonasta eurosta reiluun 53 miljoonaan, jäävät ne silti hyvin kauas miesten vastaavista poteista. Vuoden 2018 miesten MM-kilpailuissa lohkovaiheen paikasta sai noin 7 miljoonaa euroa. Naisten summien tuplaantuessa, saa mestari samanlaisen summan. Miesten mestari saa vajaat 34 miljoonaa euroa, joka on seitsemisen miljoonaa enemmän kuin käynnissä olevien naisten MM-kisojen kokonaissumma kaikista palkintorahoista. Yhteensä miehet saivat palkintorahoja viime vuoden kisoissa yli 350 miljoonaa euroa. 

Naisten MM-kilpailuissa on vielä jäljellä mitalipelit. Ruotsi ja Englanti pelaavat lauantaina MM-pronssista, kun taas Hollanti ja Yhdysvallat ratkovat maailmanmestarin sunnuntaina. 

Lue myös:

    Uusimmat