Tähtipelaaja Krister Savosen, 27, ura on ohi: "Asia on edelleen itselle vaikea hyväksyä"

Suomalainen salibandytähti Krister Savonen, 27, kertoo uransa olevan ohi. Savonen ei pystynyt palaamaan pelikentille syyskuussa liigaottelussa kokemansa aivotärähdyksen jälkeen.

Tamperelaista Classicia edustanut Savonen loukkaantui syyskuussa, kun hänen päänsä iskeytyi kontaktitilanteen yhteydessä kaukalon ulkopuolella olleeseen betoniseinään. Suomen salibandymaajoukkueen monivuotinen huippupuolustaja kertoi joulukuussa, ettei hän pelaa enää kauden aikana. Hän selvitti kärsineensä masennuksesta, ahdistus-/paniikkikohtauksista ja ongelmista muistin, keskittymisen, tasapainon sekä silmien liikkeiden kanssa.

Nyt Savonen on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa koko uransa päättyneen.

– Eilen saatiin hieno päätös kaudelle, kun Family pääsi nostamaan Suomen mestaruus -pyttyä, Savonen viittasi Classicin kuudenteen perättäiseen Suomen mestaruuteen.

– Samalla päättyy oma salibandyura. Asia on edelleen itselle vaikea hyväksyä, mutta silti ainoa oikea päätös. Arjessa on edelleen sen verta haasteita, ettei muuta vaihtoehtoa ole.

Savonen esitti kiitokset kaikille matkalla mukana olleille.

– Ne tuhannet muistot, mitä olen saanut kokea, eivät tule koskaan poistumaan, ja tulen pitämään niitä isossa arvossa koko loppuelämäni ajan. Suunta on vähän hukassa, mutta se on kohti parempaa huomista! Kiitos.

Savonen voitti urallaan viisi Suomen mestaruutta ja kaksi maailmanmestaruutta. Hän edusti seurajoukkuetasolla Classicin lisäksi sveitsiläistä Wiler-Ersigeniä.

Videolla tunnelmia Classicin maanantaina voittaman Suomen mestaruuden jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat