Tähtihyökkääjä palaa HIFK:hon: "Yhteydenpito jatkunut kaikkien näiden vuosien ajan"

Hyökkääjä Joonas Rask, 33, palaa Suomen kiekkokaukaloihin ja HIFK:hon. Hän on solminut helsinkiläisseuran kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

Rask on pelannut HIFK:ssa aiemmin kausina 2014–19. Seuranneet neljä sesonkia menivät Ruotsin pääsarja SHL:ssä, ensin kaksi kautta Örebrossa ja sen jälkeen Luulajassa.

– Todella innoissani olen paluusta. Odotan kovasti sitä hetkeä, kun tapaa jätkät ja päästään aloittamaan treenaaminen kimpassa, Rask sanoo HIFK:n tiedotteessa.

Rask summasi tällä sesongilla 48 runkosarjaottelussa 12 (5+7) tehopistettä ja 10 pudotuspelimatsissa 3 (2+1) pinnaa.

– Kovaa työtä tekevä, luisteluvoimainen pelaaja tänne takaisinkin palaa. Tottakai haluan tuoda kaukaloon myös taitoa. Ruotsissa tuloksellinen antini jäi mielestäni vähän vajaaksi ja odotankin itseltäni myös tehopisteitä ja apuja joukkueelle sitä kautta.

HIFK:sta Raskilla on meriittejä. Hän on seuran kaikkien aikojen pudotuspelien pistepörssissä Pertti Lehtosen kanssa jaetulla kakkossijalla 47 pinnalla. Edellä on vain Matti Hagman.

– "Rasse" pelasi neljä vuotta ulkomailla, mutta yhteydenpitomme on jatkunut kaikkien näiden vuosien ajan. On hienoa, että hän päätti tulla takaisin meille. Saamme Joonaksesta erittäin sitoutuneen, työteliään ja kevään kovissa peleissä tasonsa osoittaneen pelaajan, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi.

Rask on saavuttanut HIFK:ssa SM-hopeaa kaudella 2015–16 ja -pronssia sesongilla 2017–18. SHL:ssä tuli hopeaa kaudella 2021–22.

Lue myös:

    Uusimmat