Uusi Tappara-valmentaja lausuu suuria sanoja Jukka Jalosesta: "NHL-seurojen tulisi ehdottomasti katsoa"

Uusi Tappara-valmentaja Rikard Grönborg ylistää Jukka Jalosta: "NHL-seurojen tulisi ehdottomasti katsoa" 0:52
Kuuntele tältä videolta Rikard Grönborgin tuoreet kommentit Jukka Jalosesta.

Tapparan uusi päävalmentaja Rikard Grönborg ylistää Jukka Jalosta suuresti. NHL-seurojen tulisi hänen mukaansa katsoa Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmentajan tekemisiä.

Ruotsalainen Grönborg astuu Suomen ja CHL:n mestariseura Tapparan päävalmentajaksi kolmevuotisella sopimuksella. Hän valmensi viimeisimmäksi kolmen ja puolen kauden ajan Sveitsin liigassa pelaavaa Zürich Lionsia, josta hän sai potkut joulukuussa. 

Grönborg kertoo halunneensa uuden hasteen ja alkaneensa tarkastella kauden alkupuolella vaihtoehtoja. Hän sai täkäläisiltä ystäviltään ehdotuksia Tapparasta ja tamperelaisseura osoitti häntä kohtaan kiinnostusta, minkä jälkeen asiat etenivät nopeasti.

Grönborgia houkutteli Tapparan pitkäjaksoinen menestys, ja hän oli mielissään myös seuran johdonmukaisuudesta, jossa ei ole valmentajia herkästi vaihdeltu.

– Olin utelias, miten he ovat saavuttaneet tällaista menestystä täällä. Voin oppia heiltä, Grönborg sanoo MTV Urheilulle.

"Mahtava valmentaja"

Grönborg on välähdellyt aika ajoin Suomen maajoukkueen päävalmentajan Jukka Jalosen tavoin NHL-spekulaatioissa. Grönborg valmensi Yhdysvalloissa pitkään 1990-luvulta 2000-luvun loppupuolelle eri sarjojen joukkueissa. Hän ei ota kantaa siihen, onko NHL:ssä valmentaminen hänelle tulevaisuudessa mahdollista, mutta kehuu sen sijaan Jalosta mehevin sanoin.

– Minusta Euroopassa on monia todella hyviä valmentajia. Suomen Liigassa on monia erinomaisia valmentajia, Grönborg sanoo, kunnes menee Leijonien moninkertaiseen mestariluotsiin Jaloseen.

Grönborg tietää Jalosen hyvin, kun hän luotsasi takavuosina Ruotsin joukkueita häntä vastaan. Jalosen luotsaamat Suomen joukkueet ottivat makeat voitot Grönborgin Ruotsin nipuista muun muassa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 2016 ja miesten MM-kisoissa 2019.

– Jukka on mahtava valmentaja, joka on saavuttanut valtavaa menestystä. Hän on tyyppi, jota NHL-seurojen tulisi ehdottomasti katsoa, Grönborg suitsuttaa.

Grönborgin mukaan NHL:ssä olisi sitouduttava scouttaamaan Euroopasta pelaajien ohella valmentajia. Hän palaa osin aiempiin sanoihinsa ja korostaa, että Euroopasta pystyttäisiin löytämään "todella hyviä valmentajia".

– Itselleni tulee olemaan hauskaa nähdä (SM-liigassa) uusia valmentajia, uusia kasvoja ja uusia pelisuunnitelmia ja saada oppia, Grönborg jatkaa.

Grönborg on voittanut päävalmentajana kaksi miesten MM-kultaa. Apuvalmentajana hänellä on maailmanmestaruus sekä miesten että alle 20-vuotiaiden kisoista.

Lue myös:

    Uusimmat