Jokereille kova vahvistus – oma kasvatti palaa seuraan: "Intoa täynnä kuin ilmapallo"

Jokerit on solminut kahden kuukauden pelaajasopimuksen hyökkääjä Olavi Vauhkosen kanssa.

Vauhkonen on Jokerien oma kasvatti. Hän debytoi Jokerien SM-liigajoukkueessa kaudella 2008-2009. 34-vuotias kokenut hyökkääjä on pelannut SM-liigassa peräti 14 kautta Jokerien lisäksi SaiPassa, Lukossa, Tapparassa ja Sportissa. SM-liigassa on syntynyt 516 runkosarjan ottelussa pisteet 114+126 ja 35 pudotuspelikamppailussa pisteet 9+2.

Viime kaudella Vauhkonen pelasi SaiPassa, Sveitsissä HC La Chaux-Le-Fondsissa ja Tshekin Sparta Prahassa.

Vauhkonen tuo meille kokemusta ja esimerkkiä ammattimaisuudesta sekä kykyä toimia tehokkaasti hyökkäysalueella maalinedustalla. On hienoa toivottaa jokerikasvatti takaisin tervetulleeksi omaan seuraan pitkän tauon jälkeen, Jokerien urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki sanoo seuran tiedotteessa.

– Tämä siirto on samalla osa isoa kuvaa, jossa Jokerit tavoittelee nousua Liigaan kaudeksi 2025-26. Uskomme, että Vauhkosella on mahdollisuus olla osa kahden seuraavan vuoden suunnitelmaamme.

Vauhkonen kertoo, että tavoitteli pelipaikkaa ulkomailta, mutta sopivaa ei löytynyt. Sen jälkeen hän otti yhteyttä itse kasvattajaseuraansa.

– Hhienoa, että tämä siirto järjestyi. Olin neljävuotias, kun isä ja äiti näkivät Helsingin Sanomissa luistelukoulumainoksen ja siitä alkoi oma matkani Jokereissa. Tuntuu tosi mahtavalta palata kasvattajaseuraan. Olen intoa täynnä kuin ilmapallo, Vauhkonen tunnelmoi.

Lue myös:

    Uusimmat