Mainos

Perheenäidin tarinaan on helppo samaistua: "Laitoinko pyykit kuivumaan?"

Pilke silmäkulmassa kirjoitettu kuvaus naisten ja miesten stereotyyppisistä eroista lapsiperhearjessa osoittaa, kuinka paljon äitien ja isien ajatusmaailma voi oikein erota toisistaan. Kuulostaako tutulta? 

Äiti ja bloggari Meredith Ethigton julkaisi Facebook-sivullaan huumorimielessä kirjoitetun tekstin, johon moni perheenäiti voi samaistua. Nainen aloittaa kirjoituksensa luettelemalla ajatuksia, joita äitien päähän voi pälkähtää pitkän työpäivän jälkeen. Ja niitä on useita. 

Jostain syystä moni äiti miettii aika usein esimerkiksi kodin sotkuisuutta. Tämän seurauksena mieleen juolahtaa joukko monia muita kodinhoitoon liittyviä tehtäviä, aina pyykin pesemisestä kissanruoan ostamiseen sekä kaappien siivoamiseen – ja ajatusten oravanpyörä on valmis.

– Onko meille tarpeeksi leipää huomiselle? Toivon, että saisin nukuttua edes vähän tänä yönä. Sellaista oikeaa unta, jossa nähdään unia. Laitoinko pyykit kuivumaan? Lähetinkö sen sähköpostin? Onko liian myöhäistä ilmoittaa poika jalkapallojoukkueeseen? äiti kuvailee tekstissä mieleen juolahtavia ajatuksiaan. 

"Milloin viimeksi kastelin ulkokukat?"

Nainen jatkaa pohtimalla, kuinka heidän kattotuulettimensa voi oikein olla niin pölyinen, vaikka se pyörii koko päivän. Miten se on edes mahdollista?

Vaikka takana olisi kuinka pitkä ja väsyttävä työpäivä, äidit voivat ryhtyä pohtimaan myös lasten päivähoitoa ja aurinkorasvavalintoja.

– Milloin viimeksi kastelin ulkokukat? Minun pitäisi pestä lakanat. Lyön vaikka vetoa, että naapurin äiti pesee heidän lakanansa joka viikko, Ethington kirjoittaa.

– Tarvitsen hemmetti lomaa äitiydestä, mutta kuka sitten pitää huolen, että meillä on tarpeeksi nuudeleita kaapissa? Leikkaan joltain pään irti, jos en saa suklaata sen jälkeen, kun lapset ovat menneet nukkumaan, hän jatkaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos äitien päässä kerran voi pyöriä näin paljon ajatuksia yhden iltapäivän aikana, mitä isät sitten oikein ajattelevat? Ethington on tietysti ehtinyt miettimään myös tätä, ja hän tiivistää ajatuksensa miesten selkeänä pidetystä ajatuksenjuoksusta yhteen kuvaan, jossa mies makaa päiväunilla sohvalla. Ethingtonilla on myös omat aavistuksensa siitä, mitä mies ajattelee kaikkien niiden ajatusten sijaan, joita hän itse käy päivän aikana läpi.

– Aion mennä nyt makaamaan tähän ja ottaa nopeat päiväunet, Ethington arvelee miehensä miettineen ja nukahtaneen.

Lähde: Facebook

***

2:15

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.