Tähänkö asentoon vain naiset pääsevät? MTV testasi viraalihaasteen – kokeile, onnistutko itse!

Tähänkö asentoon vain naiset pääsevät? MTV testasi viraalihaasteen – kokeile, onnistutko itse! 2:31
Näin tasapainopistettä testaava haaste luonnistui Fannilta, Juholta, Jereltä ja Valpurilta.

Center of Gravity Challenge on taas yksi somessa pyörivä haaste, johon nainen pystyy luonnostaan, kun taas miehet kompuroivat.

Yhä useammat sosiaalisen median trendit, erityisesti TikTok-haasteet tuntuvat nolaavan miessukupuolen, kertoo esimerkiksi Yahoo. Monella saattaa yhä olla mielessä viraali tuolihaaste, johon miehet eivät kyenneet, kun taas naisille haaste ei tuottanut vaivaa.

Samantyylinen haaste on Center of Gravity Challenge, jonka naiset suorittavat kirkkain paperein, kun taas miehet putoavat kirjaimellisesti rähmälleen maahan. Katso vaikka yllä olevalta videolta, kuinka tasapainopistettä testaava haaste toimii.

Jos päätät kokeilla haastetta, olethan varovainen. Uutisoimme aiemmin, että kyseisessä haasteessa on todellinen riski pudota naama edellä maahan. Tee testi siis jumppamatolla tai tyynyn päällä.

Evoluutiota syyttäminen

Miksi naiset sitten tuntuvat onnistuvan tässäkin viraalissa haasteessa miehiä paremmin? Suosituimman teorian mukaan se johtuu siitä, että naisen vartalon tasapainopiste on 8–15 prosenttia alempana kuin miehen kehossa. On spekuloitu, että alempi tasapainopiste auttaa naisia tasapainottelemaan paremmin raskauden aikana. Evoluutio ei siis suunnitellut tätä tehdäkseen pilaa miehistä internetissä vuonna 2021.

On hyvä huomioida, että haaste ei ole pesunkestävä. On monia miehiä, joille haaste ei tuota ongelmia, samoin kuin naisia, jotka eivät tässä haasteessa onnistu. Jokainen vartalo ja sen sisällä asustava ihminen on erilainen. Vain testaamalla voit selvittää oman vartalosi tasapainopisteen.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka toimittajat Juho Lauri, Jere Silfsten ja Valpuri Haapala selvisivät allekirjoittaneen haasteesta.

Lue myös:

    Uusimmat