Naiset jyräävät somea villitsevässä tuolihaasteessa – tästä syystä miehet eivät selviä yksinkertaisen kuuloisesta tehtävästä

2:15
Toimitus testasi seinäistuntahaastetta. Näin kävi.

Uusimmassa somehaasteessa yritetään kumartuneessa asennossa nostaa tuoli. Vaikuttaa siltä, että naisilta haasteen suorittaminen sujuu selvästi helpommin kuin miehiltä.

Sosiaalisessa mediassa villiinnytään aika ajoin erilaisista haasteista. Siinä missä esimerkiksi talvinen kuuma vesi -haaste sekä haaste, jossa hypittiin ulos liikkuvastaa autosta, olivat jopa hengenvaarallisia, nyt somekansa on innostunut hieman turvallisemmasta villityksestä.

Tuolihaasteen ideana on nostaa ihmisen edessä oleva tuoli ylös.

Tästä haasteessa on kyse

Haasteen aluksi ihminen asettuu seisomaan seinää vasten kasvot seinään päin. Sitten hän ottaa kaksi jalkapohjan mittaista askelta taaksepäin ja kumartuu, kunnes hänen päänsä koskettaa seinää. Tarkoitus on luoda lantioon 90 asteen kulma.

Seuraavaksi haasteeseen osallistuja vetää eteensä tuolin ja nostaa sen ylös rinnalleen pää edelleen seinää vasten pysyen. Tämän jälkeen hänen pitäisi yrittää nousta seisoma-asentoon ja pitää edelleen tuolia ylhäällä. Viimeinen vaihe on tuottanut suuria ongelmia monelle – etenkin miehille.

Vaikuttaa siltä, että miehet eivät pysty seisomaan suorassa, kun he ovat nostaneet tuolin rinnalleen. Moni alkaa horjua eikä kykene nousemaan seisoma-asentoon tuolin kanssa.

Miksi miehet eivät pärjää tuolihaasteessa?

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Monia sukupuolittunut ilmiö on naurattanut, mutta 9Honey-uutissivusto huomauttaa, että miesten horjumiselle on tieteellinen syy. Yleisesti ottaen heillä on vaikeuksia selvitä tuolihaasteesta fysiikkansa vuoksi.

Miehillä on tyypillisesti suuremmat jalat kuin naisilla. Tämän vuoksi he loittonevat seinästä kahdella jalkapohjan mittaisella askeleella kauemmas kuin naiset. Kun miehet sitten nojaavat eteenpäin, heidän jalkansa eivät ole suoraan heidän lantionsa alla, mikä tekee tasapainoilusta vaikeampaa.

Lisäksi miesten kehon painopiste on tyypillisesti yläruumiissa, siinä missä naisten painopiste löytyy tavallisesti lantion seudulta.

Tuolihaasteesta selviytymisessä on paljolti kyse siis kehollisista ominaisuuksista. Lyhyet ihmiset, joiden painopiste on alaruumiissa, selviävät siitä yleistäen paremmin.

Kokeile itse, miten pärjäät!

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Lähteet: Honey9, The Sun, LADbible, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja