Mainos

Tähän on tultu! Rehtori maksaa oppilaille, jos he ovat edes päivän ilman puhelinta: "He tekstaavat toisilleen kolmen aikaan aamulla"

Amerikkalaisrehtori haluaa lasten pitävän taukoa puhelimistaan kesäloman aikana. Hän on huolissaan oppilaidensa puhelinriippuvuudesta.

Amerikkalaisrehtori haluaa lasten nauttivan kesälomastaan ilman puhelinta. Diana Smith Washingtonissa sijaitsevasta Latin Public Charter School -koulusta on päätynyt radikaaliin ratkaisuun, kertoo WTOP.com. Smith tarjoaa oppilaille sadan dollarin, noin 93 euron, palkintoa, jos he pitävät taukoa puhelimistaan kesäloman aikana.

Puhelinriippuvuudelle löytyy yksinkertainen selitys: älypuhelimen näprääminen saa aivot tuottamaan dopamiinia eli mielihyvähormonia.

– Haastan heidän pysymään poissa kaikenlaisilta näytöiltä – televisioista, peleistä, puhelimista, tableteista, kaikesta – niiden 11 tiistain ajan, kun meillä on kesäloma, Smith kuvaa.

Hän on huolissaan oppilaidensa puhelinriippuvuudesta.

– Lapsilla on puhelin tyynynsä alla öisin – he menevät sänkyyn, he tekstaavat toisilleen kolmen-neljän aikaan aamulla, Smith kuvaa.

Haaste koskee 160 koulun oppilasta. Taukoa täytyy pitää yksi päivä, tiistai, per viikko. Oppilaan täytyy tuoda kouluun kaksi aikuisen todistajan allekirjoittamaa todistusta lakostaan – vain siten hän voi saada rahat!

Epäiletkö olevasi "puhelinkoukussa"? Puhelimen ajallisen käytön lisäksi tulisi aina tarkastella myös sitä, kuinka puhelimen- tai netinkäyttö vaikuttaa ihmissuhteisiin, työhön tai opiskeluun. Jos puhelimen käyttö aiheuttaa esimerkiksi unettomuutta tai hermostuneisuutta, kannattaa käytön rajoittamista pohtia. 


Lähde: Wtop.com

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.