Taatelijoulutortut

Joulutortun täyte voi olla mutakin kuin luumumarmeladia. Tee taatelista sose, jonka voit maustaa halutessasi rommilla tai punssilla. Voit kokeilla myös muita kuivattuja hedelmiä, esimerkiksi viikunoita.

8-10 kpl

1 pkt Myllyn Paras Tähtitorttuja (400 g) tai voi- tai torttutaikinalevyjä (500 g)

Täyte:
noin 2 dl vettä
1 pkt taateleita (noin 250 g)
1-2 rkl rommia, punssia tai rommiesanssia

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa, anna taatelien pehmetä, lisää tarvittaessa vettä. Taateleista tulisi muodostua paksu sose, kuten torttuhillo. Lisää halutessasi joukkoon hieman rommia tai punssia tai vastaavaa esanssia makua antamaan.

Muotoile joulutortut, jos käytät taikinalevyjä. Laita jokaisen tortun keskelle noin 1 ruokalusikallinen täytettä. Paista jäisiä torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen taateleiden tilalla viikunoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat