Mainos

Taas madellaan Kehä III:lla – tulossa tietöiden superviikko

0:43

Kehä III:lla aamuinen ennätysruuhka voi toistua myös huomenna, jos tieliikennekeskuksen parannukset eivät toimi.

Helsingin tieliikennekeskus kertoo, että tämän aamun jopa kymmenen kilometrin ruuhkajonot johtuivat useasta eri syystä. Autojono ulottui Espoon Lommilasta aina lentoaseman liittymään Vantaalle.

– Viikonloppuna tehtiin uudet kaistajärjestelyt Kehä III:lla Hämeenlinnanväylän kohdalla ja tämä ruuhkautti tien pahoin. Lisäksi koko pääkaupunkiseudulla oli tavallista korkeammat liikennemäärät aamulla, koska satoi ja Kehä I:n tietyömaat siirtävät liikennepainetta Kehä III:lle, luettelee Helsingin tieliikennekeskuksen liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen aamun ruuhkan taustoja.

Iltapäivällä tilanne ei ole päässyt ihan yhtä hurjaksi mitä aamulla. Osittain se johtuu siitä, että iltapäivän paluuliikenne töistä kotiin ajoittuu pidemmälle aikavälille. Tällä hetkellä Jaatisen mukaan suurimmalla osalla pääkaupunkiseudun teistä on normaali iltapäiväruuhka.

– Poislukien tämä Kehä III, missä mennään nyt sellaista 30 kilometriä tunnissa. Jono pysähtelee siellä itään päin mentäessä Juva-Malmin kohdalla tai ajoittain Vihdintien kohdalla. Länteen päin mentäessä liikenne pysähtelee lentoaseman liittymän kohdalla, Jaatinen kuvailee iltapäiväviiden tilannetta.

Tulossa tietyömaiden superviikko

Jaatinen kuvailee ruuhkia syntyvän tulevana viikkona useaan otteeseen eri puolilla pääkaupunkiseutua.

– Tästä on tulossa tietyömaiden superviikko. Helsingissä rantaradan yli menevä Hakamäentien siltavalu alkoi nyt ja se aiheuttaa ruuhkaa heti huomisaamusta lähtien aika paljonkin. Aamulla ruuhkautuu ainakin minimissään Vihdintie ja Koskelantie.

Kehä III:n ruuhkakatastrofista aiotaan ottaa opiksi. Huomenna tieliikennekeskus yrittää estää yhtä pahan ruuhkan lisäämällä opasteita, jotta autoilijat ymmärtävät aikaisemmin, että liikennejärjestelyjä riittää.

– Aamulla ihmiset eivät ymmärtäneet, että oikealla kaistalla olisi ollut tilaa, vaan kaikki yrittivät vasemman kaistan kautta kulkea. Huomenna aamulla näemme sitten onnistuimmeko tehtävässämme parantaa liikennettä, Jaatinen sanoo.

Siinä riittää haastetta, koska yleensä tiistai on Jaatisen mukaan liikennemäärältään aina viikon vilkkain päivä.

Jaatinen varoittaa, että Kehä III:lla on yhtä ahdasta kuin tänä aamuna aina koulujen loppumiseen asti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.