Nämä tiet ruuhkautuvat pahimmin: Paluuliikenne kohta täydessä käynnissä – "Siinä ei matka joudu yhtään, vaikka lähtisi ohittelemaan ja kiihdyttelemään"

Juhannuksen paluuliikenne on lähtenyt jo vilkkaasti käyntiin ja liikennemäärät sen kun kasvavat iltapäivän tunteina.

– Tästä odotetaan vilkasta iltapäivää, sanoo liikennepäivystäjä Marko Kolattu Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Vähän ennen kello 13 paluuliikenteen vilkastuminen näkyi jo lähes kaikilla mittauspisteillä.

– Nelostiellä Vierumäellä liikkuu jo noin 2000 ajoneuvoa tunnissa ja määrä kasva vielä reilustikin iltapäivän ja alkuillan aikana.

Liikennettä runsaasti koko iltapäivän

– Huipputunnit alkavat jo kello 14 ja jatkuvat kello 20 asti, ehkä myöhempäänkin, koska ajokelit ovat Etelä-Suomessa hyvät, Kolattu sanoi MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Myös tietyöt hidastavat liikennettä. 

– Menoliikenteessä yksi pahimmista kohdista oli 7-tiellä Loviisan ja Porvoon välillä Koskenkylässä. Siellä on moottoritiellä yksi kaista käytössä siltatyön vuoksi. Se varmasti jonouttaa paluuliikenteessäkin.  

Ruuhkapaikat vanhat tutut

Eniten ruuhkia on odotettavissa perinteisille paikoille.

– Pahimmat jonoutumiset ovat luultavasti Mikkeli-Heinola välille ja Lahden seudulle nelostielle. Tampereen seudulla Lakalaivan liittymän kohdalla, minne odotetaan selkeästi jonoutumista.

Kolattu muistuttaa, että matkaan kannattaa varata tarpeeksi aika, eikä hoppuilemalla ole sen sopeammin perillä.

– Kiireen saa jättää pois. Siinä ei matka joudu yhtään, vaikka lähtisi ohittelemaan ja kiihdyttelemään. Mennään jonossa rauhallisesti niin kaikki pääsevät turvallisesti perille, kuuluu liikennepäivystäjän neuvo. 

Lue myös:

    Uusimmat