Mainos

Remonttityöt kehäteillä kiristävät autoilijoiden pinnaa tänäänkin: "Suosittelen käyttämään julkisia"

2:09

Kehä III:lla joudutaan tänäänkin jonottamaan ruuhkissa. Eilisen kaltaiset jättijonot tuskin kuitenkaan toistuvat.

Kehä III:lla muodostui eilen jopa kymmenen kilometrin ruuhkajonoja Hämeenlinnanväylän kohdalla tehtyjen kaistajärjestelyjen vuoksi. Autojono ulottui Espoon Lommilasta lentokentän liittymään asti Vantaalle.

– Tänään on jo parempi tilanne. Eilen idän suunnasta kesti yli tunnin päästä eteenpäin, mutta tänään  jonotus on noin 33 minuuttia, tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Outi Seppälä kertoo MTV Uutisille.

Tieliikennekeskus on yrittänyt estää eilisen jättiruuhkan lisäämällä opasteita, jotta autoilijat ymmärtävät aikaisemmin, että liikennejärjestelyjä riittää. Lisäksi osia teistä säännöstellään liikennevaloilla. Esimerkiksi Hakamäen tunnelin kohdalle on laitettu tieliikennevalot.

Luvassa on silti tänäänkin kireää pinnaa ja ruuhkassa istuskelua. Kaistajärjestelyjen lisäksi Kehä I:n tietyömaat siirtävät edelleen liikennepainetta Kehä III:lle. 

– Idän suunnassa Kalliosolan kohdalla todennäköisesti tie ruuhkautuu tänäänkin. Lännen suunnassa puolestaan Raappaavuoren tien risteyskohdassa ja sen jälkeenkin on varauduttava ruuhkiin.

Kehä III:n ja Kehä I:n lisäksi ruuhkia on syntynyt ympäri pääkaupunkiseutua. Helsingissä rantaradan yli menevä Hakamäentien siltavalu alkoi tänään ja aiheuttaa lisäruuhkaa Vihdintiellä ja Koskelantiellä.

Jopa matka Länsiväylälle on hidasta iltapäiväruuhkissa. 

– Kesä on valitettavasti parasta aikaa tehdä tietöitä. Muutaman viikon päästä alkavien lomien uskotaan kuitenkin helpottavan ruuhkia. Kun ihmiset tottuvat järjestelyihin, alkaa myös liikenne sujumaan eri tavalla, Seppälä uskoo.

– Suosittelen käyttämään julkisia ja välttämään ruuhkaisia teitä jos vain mahdollista, Seppälä lisää. 

Jutun videoilla kuvattu eilistä iltapäiväruuhkaa. 

0:43

Ruuhkat

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.