Taapero kuoli ammuttuaan itsensä – otti aseen isoäitinsä suljetusta laukusta: ”Ei ikinä uskoisi, että 2-vuotias olisi tarpeeksi fiksu”

2-vuotias lapsi ampui itseään vahingossa isoäitinsä laukusta löytämällään pistoolilla Greenvillessä Etelä-Carolinan osavaltiossa Yhdysvalloissa, kertoo Greenville News.

Bekki Gunter irtisanoutui työstään hoitaakseen tyttärensä 2-vuotiasta lasta Kayden Stuberia miehensä Timin kanssa. Kayden leikki paljon itsekseen, muttei muuten juuri ollut erossa isoäidistään.

– Ensimmäinen asia, jonka herätessään kuuli, oli Kayden huutavan mummia tai ukkia, Tim Gunter sanoo Greenville Newsin haastattelussa.

Traaginen tapahtuma sattui, kun Kayden ja Bekki olivat juuri tulleet kotiin torstai-iltana. Bekki laittoi käsilaukkunsa sängylleen ja meni kylpyhuoneeseen. Hänen laukussaan oli pistooli.

Vain sekunneissa, Kayden onnistui avaamaan laukun, ottamaan aseen kotelosta ja painamaan liipaisinta.

Lapsi ampui itseään kasvoihin. Vaikka perheenjäsenet yrittivät saada verenvuodon loppumaan, Kayden kuoli.

– Kukaan ei ymmärrä tilannetta. Me olemme varmasti turvallisin perhe, jossa on ase, Tim Gunter sanoo.

Poliisitutkinta kesken

Tapahtuneen poliisitutkinta on vielä kesken ja poliisi on kuulustellut perhettä.

Tim ja Bekki Gunter kantavat molemmat laillista asetta. 

– Ase oli hänen laukussaan, vetoketjun ja kotelon takana. Ei ikinä uskoisi, että taapero olisi tarpeeksi fiksu, mutta hän oli.

Tim Gunter haluaa, että ase, joka pojan tappoi, tuhotaan. Jos hän saa aseen takaisin poliisilta, hän tuhoaa sen itse.

Viime vuonna tehdystä raportista selviää, että joka kolmannessa Etelä-Carolinan taloudessa, jossa on alaikäisiä lapsia, on ase. Yli puolet heistä pitää käsiasetta ladattuna ja saatavilla.  

Lue myös:

    Uusimmat