Perhe ei syytä 12-vuotiaan tytön ampunutta poliisia: ”Säälimme häntä”

Yhdysvalloissa poliisin vahingossa ampuman 12-vuotiaan tytön perhe ei syytä tapahtuneesta poliisia eikä kanna hänelle kaunaa.

– Itkin hänen puolestaan, tytölle avioliiton kautta sukua oleva Ron Rohde kommentoi Time-lehdelle.

Rohde totesi hänen ja hänen vaimonsa puhuvan koko perheen puolesta.

Poliisi oli ollut häätämässä tytön perhettä tapauksen sattuessa. Tytön isä oli uhannut poliisia haulikolla, jolloin poliisi oli käyttänyt omaa asettaan. Poliisin ampuma luoti meni läpi isän käsivarresta ja osui tämän takana olleeseen 12-vuotiaaseen Ciara Meyeriin.

Tyttö oli kuollut tapahtumapaikalle.

– Kenelläkään perheestämme ei ole kaunaa häntä (poliisia) kohtaan. Itseasiassa säälimme häntä. Hän joutuu elämään tämän kanssa, miesparka, eikä hänellä ollut aavistustakaan millaiseen tilanteeseen hän silloin saapui.

Tytön olisi pitänyt olla koulussa

Viranomaisten mukaan Ciara oli häätöaikaan kotona, koska oli poissa koulusta sairastumisen takia. Tyttö oli kuollut saatuaan poliisin luodista osuman rintaan.

– Hän oli pieni enkeli, niin positiivinen pikku tyttö. Hän oli kullanmuru, Rohde kuvailee Ciaraa.

Rohde ihmettelee kuitenkin, mahtoiko häätöä tekemään saapunut poliisi olla tietoinen perheeseen liittyvistä ongelmista.

– Kertoiko kukaan hänelle, että hän käveli sisälle rotankoloon?

Rohden mukaan tytön perhe oli ollut usein tekemisissä lastensuojeluviranomaisten kanssa ja yhdessä vaiheessa Ciara oli otettu pois kotoaan useiksi kuukausiksi.

Myös tytön täti Stephanie Cordas kertoi perheen epäilleen isän aiheuttaneen ongelmia, kun he saapuivat ensimmäistä kertaa rikospaikalle.

– Ei ovelle voi ilmestyä ase kädessä ja osoittaa sillä jotakuta, täti totesi tapahtuneesta.

Häätöyritystä ja ampumista todistaneen naapurin mukaan asunnolle saapunut poliisi ei ollut hätiköinyt tilanteessa.

– Hän katsoi kädessään olevaa kansiota ja koputti oveen. Hän ei yrittänyt mennä sisälle, näki että hän jäi odottamaan. Eikä hän vain vetänyt asettaan esiin ja ampunut. Välissä oli sekuntien viive, sitten hän ampui, juoksi portaat alas suojaan ja hälytti poliisit paikalle, Kera Nesslein kertoi Time-lehdelle.

 

Lue myös:

    Uusimmat