Täältä saadaan ihovoiteiden koetestaajat

Lumenelta kerrotaan, mistä ihovoiteiden tutkimuksissa käytettävät koehenkilöt hankitaan.

Kun ihovoiteiden vaikutusten mittaustesteihin tarvitaan koehenkilöitä, kosmetiikkayhtiöt ulkoistavat tehtävän usein ulkopuolisille tutkimuslaitoksille.

– Se tarkoittaa, että nämä laitokset hoitavat testaajien hankinnan. Taustalla on eettiset ohjeet. Koehenkilöiden täytyy muun muassa olla täysikäisiä, vapaaehtoisia ja terveitä niin iholtaan kuin muutenkin, Lumenen tuotekehityksestä vastaava johtaja Tiina Isohanni kertoo.

Ennen kuin testaus aloitetaan, koehenkilöt menevät tutkimuslaitokselle dermatologin tarkistettaviksi.

Lumenen tuotteita testattu ulkomaalaisilla

Lumenen tuotteita on testattu sekä suomalaisilla että ulkomaalaisilla ihmisillä.

– Suomessa ei ole kosmetiikkatuotteiden vaikutuksiin erikoistunutta tutkimuslaitosta, minkä vuoksi olemme joutuneet turvautumaan myös ulkomaalaisiin, kuten ranskalaisiin.

Kun tuotekehityksessä ollaan lähes valmiita ja halutaan vain varmistua kuluttajien mielipiteistä, suurempia kuluttajatutkimuksia saatetaan tehdä Lumenella myös itse.

– Koehenkilöitä on saatu muun muassa yrityksen oman klubin ja nettisivujen kautta, mutta näin toimitaan vasta aivan tuotekehityksen loppuvaiheessa.

Yhden ihovoiteen kehittely ideasta tuotteeksi kaupan hyllylle kestää keskimäärin 2,5–3 vuotta.

– Se vaatii huomattavasti kokemusta. Suoritamme koko ajan joko raaka-aineiden tai itse tuotteiden kehittelyä, Isohanni sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat