Täällä 14-vuotiaan tytön julma kiduttaminen ja nöyryyttäminen tapahtuivat – katso video asunnosta ja sieltä löytyneistä saatananpalvontaan viittaavista symboleista

Täällä 14-vuotiaan tytön julma kiduttaminen ja nöyryyttäminen tapahtuivat – asunnosta löytyi saatananpalvontaan liittyviä symboleja 1:21
Katso videolta poliisin kuvat asunnosta, sieltä taltioiduista tekovälineistä ja erikoisista symboleista.

Väärinpäin käännetty risti, ylösalaisin piirretty pentagrammi ja leviatanin risti. Kaikki nämä kolme merkkiä löytyivät yksityisasunnosta, jossa kolmen parikymppisen aikuisen epäillään kiduttaneen ja nöyryyttäneen julmasti 14-vuotiasta tyttöä ihmisarvoa loukkaavalla tavalla.

Tytön kättä oli poltettu hellanlevyllä ja viillelty, hänen hiuksiaan oli poltettu ja leikattu, hänet oli laitettu konttaamaan sekä nuolemaan vessanpöntön reunaa, omaa vertaan lattialta ja virtsaa lumihangesta. Lisäksi tytön suuhun oli kaadettu klooria sekä pesujauhetta ja hänet oli heitetty kalliolta alas, jonka jälkeen hänet oli jätetty hortoilemaan ulos.

Kaksi miestä ja nainen kiduttivat lasta julmasti tuntien ajan vailla järkeenkäypää motiivia. Jutun tutkintaa Hämeen poliisissa johtanut rikoskomisario Lila Havusela piti epäiltyjen tekijöiden kertomia motiiveja keksityn oloisina MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa viime vuonna.

– Siinä oli sellaista ihmissuhteisiin liittyvää mustasukkaisuusasiaa ja väärinymmärryksiäkin. Sitten heillä oli sellaista vasikointikeskustelua siellä, mutta näin ulkopuolisen tarkkailtuna nämä saattavat olla sellaisia ei niin motiivina siinä asiassa, vaan tavallaan perusteena tai tekosyynä, Havusela kommentoi tuolloin. 

Alaikäisen uhrin äidin mukaan tyttöä hoidettiin väkivallan jälkeen kaikkiaan kymmenen päivää sairaalassa.

Poikkeuksellisen julma nöyryytysväkivalta tapahtui Lahden Kiverissä sijaitsevassa yksityisasunnossa ja sen lähistöllä. Poliisi takavarikoi asunnosta pahoinpitelyssä käytettyjä välineitä, kuten veitsiä, deodoranttipullon ja pesuainepurkkeja.

Tutkinnanjohtaja kertoo Lahden karusta kidutusväkivallasta 11:12
Tutkinnanjohtaja kommentoi tapausta MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa viime vuonna. Katso haastattelu yltä.

Symboleita asunnossa

Tapauksen oikeudenkäynti alkoi keskiviikkona ja samalla julkiseksi tuli poliisin esitutkintapöytäkirja. Poliisin tapahtuma-asunnosta ottamista valokuvista ilmenee viitteitä saatananpalvontaan.

Olohuoneen toinen sohva on maalattu täyteen erilaisia merkkejä, joiden joukosta löytyvät muiden muassa tapahtumapaikan postinumero. Lisäksi sohvasta löytyy numero 420, joka merkitsee kannabiksen käyttäjien keksimää maailmanlaajuista kannabispäivää eli 20. huhtikuuta tai natsijohtajan Adolf Hitlerin syntymäpäivää.

Numero voi merkitä myös kellonaikaa 16.20, jonka väitetään olevan suosittu ajankohta pilvenpoltteluun.

Lapsen kiduttamisesta syytetyt oikeuden eteen Lahdessa – MTV paikalla 1:52
MTV seurasi oikeudenkäyntiä Lahdessa keskiviikkona.

Sohvaan on maalattu pentagrammi ja väärinpäin käännetty risti, jotka ovat molemmat tunnettuja saatananpalvontaan viittaavia symboleita. Samat merkit löytyvät asunnon keittiössä roikkuvasta kangaskassista, johon on piirretty lisäksi niin kutsuttu leviatanin risti, joka viittaa myös saatananpalvontaan.

Kyseisiä symboleja ei ole mainittu poliisin esitutkintapöytäkirjassa. Asiakirjasta ei myöskään selviä, oliko kyseisillä symboleilla tai niihin liittyvillä ideologioilla mitään tekemistä julman kidutus- ja nöyryytysväkivallan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat