Rääkkäysvyyhti syyttäjälle: 14-vuotias luuli tapaavansa ystäviään, mutta hänet hakattiin ja riisuttiin alasti – pakeni hyppäämällä jyrkänteeltä

Vakava väkivallanteko Vantaalla: Nuorisojoukko pahoinpiteli ja riisutti 14-vuotiaan alasti – uhri pääsi pakenemaan hyppäämällä jyrkänteeltä 5:16
Katso video: Rikostoimittaja kertoo, mitä tapauksesta selvisi viime syksynä.

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan jutussa, jossa teinipoikia epäillään 14-vuotiaan törkeästä pahoinpitelystä ja nöyryyttämisestä.  

14-vuotias poika houkuteltiin Vantaan Hakunilassa sijaitsevalle nuotiopaikalle tapaamaan ystäviään perjantai-iltana 25. marraskuuta. Laavulla häntä pahoinpideltiin rajusti.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi aiemmin, että poikaa muun muassa lyötiin ja potkittiin päähän ja vartaloon, kun hän makasi maassa.

Poika myös pakotettiin riisuutumaan alasti teräaseella uhaten. Tilannetta kuvattiin videolle, joka levitettiin myöhemmin nettiin.

Väkivalta kesti noin puoli tuntia. Lopuksi uhri pakeni paikalta.

Joutui hyppäämään jyrkänteeltä

Poliisi kertoi syksyllä, että päästäkseen karkuun poika joutui hyppäämään useamman metrin korkeudesta jyrkänteeltä alas.

Hän myös harhaili metsässä ilman vaatteita yli tunnin ajan. Ilma oli kylmä ja maassa oli lunta.

– Uhri on harhaillut metsässä alastomana ja päätynyt noin kilometrin päähän, josta sivulliset henkilöt olivat soittaneet paikalle apua ja auttaneet hänet turvaan, rikosylikonstaapeli Pia Katajala kertoi MTV Uutisille marraskuussa.

Ei motiivia

Rikoksista epäiltyinä on kuusi poikaa. Heistä neljä oli tapahtumien aikaan iältään 15–17 ja kaksi muuta alle 15 vuotta. Nuorimmat eivät siis ole tapahtumista rikosoikeudellisessa vastuussa.

Muiden osalta esitutkinta on nyt siirtynyt syyteharkintaan. MTV Uutiset ei tavoittanut jutun syyttäjää kommentoimaan tapausta maanantaina.

Itä-Uudenmaan poliisi tutki tapausta muun muassa törkeänä pahoinpitelynä, törkeän ryöstön yrityksenä sekä vapaudenriistona.

Jutun tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario Sampsa Aukio kertoo, ettei epäillyille rikoksille selvinnyt esitutkinnassa mitään järkevää syytä.

– Mitään järkevää selitystä ei tullut.

Lue myös:

    Uusimmat