Raju rikosepäily Espoossa: Teinit yrittivät tappaa 14-vuotiaan vape-kauppojen aikana

14-vuotias poika yritettiin tappaa sähkösavukekauppojen yhteydessä Espoossa perjantaina, epäilee poliisi.

14-vuotiasta uhria puukotettiin vakavasti Espoon Kaitaan metroaseman läheisyydessä perjantaina illalla. Poliisi sai ilmoituksen tapahtuneesta kello 18 aikaan.

Poliisi tiedotti asiasta lauantaina ja kertoi epäilevänsä teosta 14- ja 15-vuotiaita nuoria, jotka tavoitettiin pian välikohtauksen jälkeen.

Jutun tutkinnanjohtaja, Matti Högman kertoo, että epäiltyjä on ennätetty kuulustella viikonlopun aikana.

Tapaaminen oli sovittu ennakkoon

Högman ei kerro tarkkoja yksityiskohtia tapahtuneesta tutkinnallisista syistä, mutta paljastaa, että väkivaltaisen välikohtauksen taustalla oli ennakkoon sovittu tapaaminen.

Nuoret olivat sopineet käyvänsä kauppaa vapesta, eli sähkösavukkeesta. Syystä tai toisesta kaupankäyntitilaisuudessa oli ryhdytty rajuun väkivaltaan.

– Muksut käyvät paljonkin kauppaa näillä vapeilla, ja siinä yhteydessä toisinaan on episodeja, Högman arvioi yleisellä tasolla.

Kaitaan tapausta tutkitaan tapon yrityksenä. Rikosnimikkeen perusteella uhriin kohdistetun väkivallan uskotaan olleen hyvin vakavaa – epäiltyjen nuoresta iästä huolimatta.

– Se on ollut varteenotettava (tapon) yritys. Uhri sai sinänsä vakavia vammoja, mutta enää hänellä ei ole mitään hengenvaaraa, Högman sanoo.

Poliisi ei ota kantaa siihen, tunsivatko nuoret toisensa entuudestaan.

Lue myös:

    Uusimmat